Отидете към основна версия

3 770 3

Panasonic показа многослоен прожекционен дисплей с обогатена реалност

  • panasonic-
  • прожекционен дисплей-
  • ces 2021

На изложението за потребителска електроника CES 2021 в Лас Вегас Panasonic представи проект за нов прожекционен дисплей с няколко слоя на изобразяване на информацията и технология за обогатена реалност. Виртуалната широчина на изображението достига 10 метра.

Новият дисплей осигурява по-широк ъгъл на виждане от сега съществуващите устройства от този тип и може да покрива със символи и пиктограми по-голямата част от зрителното поле на водача с разделителна способност 4K.

Данните са разположени на няколко "пласта". Близкият "слой" показва ключова информация за автомобила (например текуща скорост), а на заден план се прожектират сведения за идентифицирани пешеходци и велосипедисти, както и адаптирани към околните обекти подсказки от навигационната система (за тях отговаря система за обогатена реалност с изкуствен интелект).

Сензори следят посоката, в която гледа водачът, и съобразяват с нея подаването на данни. От Panasonic не уточняват кога новият им дисплей ще намери приложение в сериен автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини