13 Януари, 2021 15:06 3 745 3

Panasonic показа многослоен прожекционен дисплей с обогатена реалност

  • panasonic-
  • прожекционен дисплей-
  • ces 2021

На изложението за потребителска електроника CES 2021 в Лас Вегас Panasonic представи проект за нов прожекционен дисплей с няколко слоя на изобразяване на информацията и технология за обогатена реалност. Виртуалната широчина на изображението достига 10 метра.

Новият дисплей осигурява по-широк ъгъл на виждане от сега съществуващите устройства от този тип и може да покрива със символи и пиктограми по-голямата част от зрителното поле на водача с разделителна способност 4K.

Данните са разположени на няколко "пласта". Близкият "слой" показва ключова информация за автомобила (например текуща скорост), а на заден план се прожектират сведения за идентифицирани пешеходци и велосипедисти, както и адаптирани към околните обекти подсказки от навигационната система (за тях отговаря система за обогатена реалност с изкуствен интелект).

Сензори следят посоката, в която гледа водачът, и съобразяват с нея подаването на данни. От Panasonic не уточняват кога новият им дисплей ще намери приложение в сериен автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    13 3 Отговор
    Само анимация на предното стъкло трябва, за да се изтрепат по ефикасно.
  • 2 сектант

    9 2 Отговор
    ако има порно на предното стъкло значи ще се продава
  • 3 само така

    4 1 Отговор
    Да може все повече и повече бльонове да карат коли, да трепят невинни, че да се намали човешката популация.