Last news in Fakti

18 Декември, 2020 17:16 2 704 4

Прожекционен дисплей с обогатена реалност за електрическите VW-та (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • id.3-
  • id.4-
  • прожекционен дисплей-
  • обогатена реалност

Електрическият хечбек ID.3 и и кросоувърът ID.4 ще станат първите "фолксвагени", които ще получат новия прожекционен дисплей на компанията с обогатена реалност. Системата разполага с две независими едно от друго полета за визуализиране на информацията пред очите на водача.

Сърцето на новия дисплей е блокът PGU (Picture Generation Unit ), скрит в недрата на арматурното табло. Той генерира картина, която се прожектира върху огледала, а след това се отразява и разделя на два виртуални екрана на предното стъкло от специални лещи.

Големият виртуален екран "виси" на 10 метра пред водача. На него се извеждат динамични подсказки от електронните помощници и навигацията.

Под него е разположено второто поле, където се показват текущата скорост, пътните знаци и уведомленията от навигацията. Динамичните изображения, които се наслагват върху реалните обекти от инфраструктурата, се генерират от един от двата главни компютъра в електромобила.

Електрониката използва данни от фронталната камера, радара и бордовата навигация. Информацията се обработва и въз основа на нея се извеждат - например - указатели на кръстовищата. С помощта на стабилизиращата система тези обемни картинки се адаптират към движението и винаги са разположени на точното място.

Прожекционният дисплей показва също работата на функцията Lane Assist и ако колата започне да доближава краищата на лентата, те се оцветяват в оранжево. Ако автопилотът Travel Assist е активиран, границите на полосата стават зелени, а при опасност от сблъсък предният автомобил се оцветява в червено.

Подобни прожекционни системи не са новост. От Volkswagen обаче твърдят с нескрита гордост, че дисплеите с обогатена реалност за пръв път стават достъпни за автомобили от компактния клас.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо

    5 5 Отговор
    \Много е добър,имам го същия на Москвича си 412 дефорсак.
  • 2 Без коментар

    5 1 Отговор
    Големият виртуален екран "виси" на 10 метра пред водача. Ей и да преписване не можете!
  • 3 Японеца

    5 2 Отговор
    Обикновен прожектор на стъклото! На 10 метра са му изхвърчали очилата на преписвача!
  • 4 Ахахахахахахаххахахахаххагаха

    1 1 Отговор
    Кво искате от гошко цървула ахахахахахахахаха