Отидете към основна версия

2 577 7

Ето кои са новите фаворити за производство на Apple Car

  • apple car-
  • honda-
  • bmw-
  • hyundai-
  • peugeot

Бъдещият автомобил на Apple няма да използва собствена платформа

Снимка: Shutterstock

След като вече окончателно стана ясно, че Hyundai и Apple няма да си сътрудничат при направата на автомобил, все още носещ името Apple Car, то днес се появиха различни сведения за това кой може да влезе в екип с американската компания. Последните данни са от проучване на CNN и в тях се твърди, че при евентуална сделка с някоя от автомобилните компании, то тя не включва бъдещо партньорство или пък споделяне на технологиите, разработка на Apple.

Това на практика отказва повечето компании, но от CNN изброяват кои могат да бъдат бъдещите партньори на Apple. Ако прогнозите се окажат верни, то Apple Car ще бъде Nissan, BMW, Honda или ще използва разработките на Stellantis, което е новото име на обединените Peugeot/Citroen и Fiat/Chrysler.

Възможно е от американската компания да се обърнат и към компанията Magna Steyr, която в момента разработва собствена платформа за електромобили и честно да си кажем ни се струва най-потенциалният от всички варианти. Компанията вече е позната зад океана след като подписа договор с Fysker и ще си партнира с компанията за бъдещите модели на марката.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини