Отидете към основна версия

7 358 31

Renault спира да разработва дизелови двигатели

  • renault-
  • рено-
  • дизелови двигатели-
  • дизел

Французите ще продължат да подобряват настоящите двигатели, но ще се откажат от създаването на традиционни дизелови двигатели от следващо поколение

Renault прекратява разработването на нови дизелови двигатели. Французите вече няма да инвестират в създаването на следващото поколение двигатели. За това, с позоваване на ръководителя на автомобилния производител Лука де Мео, съобщава Automotive News.

Renault ще продължи да надгражда сегашните си силови агрегати, за да отговаря на новия стандарт за емисии Евро 7, който може да влезе в сила през 2025 година. Въпреки това французите ще се съсредоточат основно върху разработването на хибридни и изцяло електрически задвижващи системи.

По-рано стана известно, че Audi напълно спира да развива класическите бензинови и дизелови двигатели от следващото поколение. Германците, подобно на Renault, ще продължат да усъвършенстват двигателите, за да отговарят на стандарта Euro-7, но ще се откажат от създаването на традиционни силови агрегати от следващо поколение.

Audi очаква напълно да се откаже от двигателите с вътрешно горене до 2035 г. в полза на напълно електрическите превозни средства. През следващите 10-15 години редица автомобилни компании планират да премахнат от колите си традиционните бензинови и дизелови двигатели.

Например след 2025 г. Jaguar ще премине изцяло към електрически двигатели, а пет години по-късно Volvo ще последва примера му. Освен това Ford подготвя глобална електрификация на моделната си линия, която до 2030 година също ще изостави автомобилите с бензинови и дизелови двигатели в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини