Отидете към основна версия

6 129 9

Hyundai патентова волан с екран в средата

  • hyundai-
  • екран-
  • волан

Иска ли корейската марка да замени класическото местоположение на уредите за скорост с такива върху кормилото?

Снимка: Hyundai

През последните години наблюдаваме тенденция, която заменя аналоговите уреди за скорост и обороти с компактен или не толкова компактен екран на тяхно място, който освен всичко, може да показва навигацията и други различни данни за автомобила.

Изглежда от Hyundai сега искат да преминат на съвсем друго ниво като заменят местоположението на класическия „километраж“ и го изместят върху волана. За това подсказва скорошен патент на корейската компания, който да запази правата върху поставянето на голям екран в средата на волана.

За това разказват колегите ни от motorionline, а според информацията, мястото заето от въздушната възглавница ще бъде отстъпено на дисплей с различни показания. Все пак наличието на airbag е задължително и той също ще бъде поставен във волана, а при нужда ще се отваря без да засяга волана.

Не се споменава нищо за това кога, как и дали ще видим интересния волан в серийно производство, но преди това очакваме той да дебютира при някои от концептите на марката в близките години.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини