Отидете към основна версия

2 720 23

Батерията на електрическия Hummer тежи над тон и триста килограма

  • hummer-
  • hummer ev-
  • gmc-
  • батерия-
  • електрически пикап

Теглото на пикапа достига близо 4.8 тона

Марката Hummer винаги се е отличава с масивните си автомобили, които освен с размери, винаги са се славили и с теглото си, а електрическият GMC Hummer EV също не се дели от тази категория. Пикапът, който влезе в производство в края на изминалата година може да се похвали с някои доста сериозни характеристики по отношение на теглото си, както и теглото на отделните компоненти.

Едва ли за някого е тайна, че батериите покачват теглото на електромобилите осезаемо и Hummer EV изобщо не прави изключение. Само батерийните елементи на пикапа тежат 1326 килограма, което е с около 300 килограма повече от теглото на Mazda MX-5 и с около 300 килограма по-малко от това на пикапа Ford Maverick. За това си има причина и тя е, че батерията на Hummer EV е с капацитет от 212.7кВч, което близо два пъти повече от тези при останалите електрически пикапи Rivian R1T и Ford F-150 Lightning.

Въпреки голямата батерия, електрическият пикап на GMC не може да се похвали с толкова завиден пробег и клиентите трябва да се задоволят с 529 километра с едно зареждане, което е с едва 24 километра повече от вече споменатия Rivian. Главен виновник за малкия пробег е теглото, което при някои конфигурации може да достигне близо 4.8 тона.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини