Отидете към основна версия

6 598 7

Audi вкарва единствена по рода си екстра в избрани модели още това лято

  • audi-
  • виртуална реалност-
  • очила за виртуална реалност-
  • автономни автомобили

Определени модели ще получат възможност за добавяне на виртуална реалност

Audi планира да е първият автомобилен производител, който да снабди част от своите модели с конфигурация за виртуална реалност. Комбинацията от инфотеймънт система и очила ще бъде налична при някои модели още това лято, споделят от германската марка. Първите автомобили ще получат ъпдейта най-рано през юни месец тази година.

За целта те трябва да разполагат с инфотеймънт система от поколение MIB3 или по-нова. Към моемнта това са Audi A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron и e-tron GT quattro, както и еквивалентните им S и RS версии. Технологията ще е налична както в Европа, така и в САЩ, Канада, Япония и Китай. Официалното представяне на технологията ще се състои след няколко месеца по време на фестивал на музиката, филмите и технологиите в Остин, Тексас.

Технологията работи по идентичен начин с тази която може да откриете при различни игрови конзоли и други подобни. За да я използвате трябва единствено да свържете очилата към автомобила чрез Bluetooth връзка. Целта на тази екстра от Audi е да покаже какви похвати могат да бъдат използвани в бъдещето, когато автономните автомобили навлязат и единственото, което ще се изисква от „шофьора“ е да се вози.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини