Отидете към основна версия

3 595 6

Новият Windows 11 ни превръща в роботи (ВИДЕО)

  • windows-
  • windows 11-
  • робот

Изкуствен интелект се грижи за това да не се разсейваме по време на разговори

През последните две години виртуалните срещи, видео разговорите и други подобни онлайн мероприятия набраха сериозна популярност и макар през последните месеци живата връзка да се връща бавно в живота ни, то тези онлайн събития ще продължат да се използват и в бъдеще. Една от функциите която от Apple въведоха преди няколко години с Facetime ни помага да изглеждаме съсредоточени по време на такива видео разговори, независимо от това колко разсеяни сме всъщност.

Софтуерът използва изкуствен интелект, за да коригира видеото, което отсрещния човек получава и да създава усещането за това, че поддържаме зрителен контакт през цялото време. Функцията е доста готина и може би заради това от Microsoft решиха да я копират и да я представят в новия Windows 11.

Проблемът, обаче, идва в това, че функцията работи прекалено добре и поддържа зрителен контакт, дори когато това не е нужно. Много потребители се оплакват от това, че самите те, а и хората с които говорят изглеждат като роботи по време на разговор. Предполага се, че от Microsoft ще коригират това съвсем скоро, но предстои да разберем.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини