Отидете към основна версия

2 599 10

Xiaomi ще си партнира с известна китайска компания за производството на автомобили

  • xiaomi-
  • baic-
  • автомобили-
  • електромобили-
  • китай

Това ще позволи спазване на обещанието за първи сериен модел през 2024 година

Xiaomi гледа напред в бизнеса с автомобили и след като през 2021 година основа автомобилното дружество Xiaomi Auto Co Ltd. И обяви плановете си да покаже сериен модел през 2024 година, сега китайската компания изглежда ще се постарае да спази това обещание. Според информация на Bloomberg, технологичния бранд води преговори с друга популярна компания в сферата на автомобилите – BAIC.

Фирмата от Пекин ще помогне в разработката на електромобили, които ще носят емблемата на Xiaomi, като позволи спазването на срокове свързани с лицензирането на колите. Припомняме, че китайските власти задържаха издаването на лиценз на Xiaomi и поставиха под въпрос показването на кола през 2024 година.

Друга информация сочи, че партньорството между BAIC и Xiaomi ще позволи на технологичния гигант да откупи част от завода на Hyundai в Пекин, който е лицензиран да произвежда коли в Китай. Фабриката е резултат от сътрудничество между корейците и BAIC и работи от 2008 година, но към момента работи на 50% от капацитета си.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини