Last news in Fakti

28 Август, 2022 11:30 2 586 10

Xiaomi ще си партнира с известна китайска компания за производството на автомобили

  • xiaomi-
  • baic-
  • автомобили-
  • електромобили-
  • китай

Това ще позволи спазване на обещанието за първи сериен модел през 2024 година

Xiaomi ще си партнира с известна китайска компания за производството на автомобили - 1

Xiaomi гледа напред в бизнеса с автомобили и след като през 2021 година основа автомобилното дружество Xiaomi Auto Co Ltd. И обяви плановете си да покаже сериен модел през 2024 година, сега китайската компания изглежда ще се постарае да спази това обещание. Според информация на Bloomberg, технологичния бранд води преговори с друга популярна компания в сферата на автомобилите – BAIC.

Фирмата от Пекин ще помогне в разработката на електромобили, които ще носят емблемата на Xiaomi, като позволи спазването на срокове свързани с лицензирането на колите. Припомняме, че китайските власти задържаха издаването на лиценз на Xiaomi и поставиха под въпрос показването на кола през 2024 година.

Xiaomi ще си партнира с известна китайска компания за производството на автомобили

Друга информация сочи, че партньорството между BAIC и Xiaomi ще позволи на технологичния гигант да откупи част от завода на Hyundai в Пекин, който е лицензиран да произвежда коли в Китай. Фабриката е резултат от сътрудничество между корейците и BAIC и работи от 2008 година, но към момента работи на 50% от капацитета си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моята

    13 6 Отговор
    Моята марка всичко им е ок

    Коментиран от #2

  • 2 Вярно е

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Моята":

    Аз също ползвам доста техни продукти и съм изключително доволен не само от съотношението цена качество, но и по принцип от качеството и възможностите.

    Предвид фиаското на Volkswagen с id3, а сега фиаското с първия електромобил на Toyota, предполагам на xiaomi ще им е много по-лесно да завладеят пазара, защото дори да имат някакъв гаф, потребителите ще го преглътнат по-лесно, защото ще очакван. Но пък ако се разминат без гафове, много бързо ще спечелят доверие на гърба на Volkswagen и Toyota, а и на porsche, ако това с проблемите с батериите им излезе вярно.

    А точно при батериите xiaomi има огромно ноу-хау както се бързо зареждане, така и за топлинен мениджмънт, защото телефоните им не загряват дори при бързо зареждане.

    Коментиран от #5

  • 3 жълтур

    4 14 Отговор
    Пак ли сме крали

    Коментиран от #4

  • 4 От кого да крадат

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "жълтур":

    След като бързото зареждане на xiaomi е 6 пъти по-бързо от на iPhone, а дори безжичното им зареждане е два пъти по-бързо отколкото най-бързото зареждане с кабел на iPhone.

    От кого да крадат като най-големите производители както на материали така и на батерии в света са китайски фирми? Китайците вече са едни от лидерите във високите технологии и в частност на батериите.

    Въобще няма да се учудя xiaomi да предложат автомобил с рекордно бързо зареждане, както правят с телефоните.
  • 5 Така е

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вярно е":

    Xiaomi ползват surge P1 чип за бързото зареждане и surge G1 чип за управление на консумацията на батерията. Да не говорим, че обратното зареждане на други устройства от гърба на телефона е по-бързо от на айфоните ама нищо да не задълбаваме. Плагиатите отлагащи с години са едни и същи и всички знаем кои са те.
  • 6 Джо

    3 9 Отговор
    Ще има “Android car has stopped working” по средата на магистралата 😂

    Коментиран от #7

  • 7 грил

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Джо":

    Това беше преди 10 години, събуди се

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "грил":

    И преди няколко месеца беше също. И то по време на пусната навигация с Google Maps.