Отидете към основна версия

2 742 3

Ето кои са най-търсените електрически коли в Google през тази година

  • tesla-
  • roadster-
  • semi-
  • -
  • електромобили-
  • електрически коли

Tesla Roadster се нарежда на първо място

Годината е към своя край и заедно с това се появяват някои от интересните статистики за 2022 година. Една от тях е дело на британската компания LeaseFetcher, която е проучила търсенията в Google през изминалата година, за да разбере коя е най-търсената кола на ток в света.

Разбира се, на първо място се нарежда Tesla с модела си Roadster, който за първи път се появи на бял свят през 2017 година и на практика също тогава изчезна. Спортното купе, което обещаваше неизмерими характеристики дебютира с влекача Semi, но от тогава ъпдейтите по проекта са нищожни. Близо 7 милиона търсения отбелязва Roadster през годината, което прави по около 580 хиляди пъти на месец.

На второ място е друг модел на Tesla, който също не е видял бял свят, а именно Cybertruck. Тук търсенията са малко над 6 милиона. Надолу в листата се срещат още VW ID.Buzz, колата на Apple, GMC Hummer EV, Cadillac Lyriq, Polestar 3, Fisker Ocean, Mercedes EQE и Hyundai Ioniq 6.

Подобно проучване, но с вече съществуващи модели също е направено, като тук лидер отново е Tesla с Model 3 и 25 милиона гледания за годината, следван от Kia EV6 с малко над 16 милиона, Tesla Model Y с 15.6 милиона, Ioinq 5 с 13.3 милиона и Porsche Taycan с 12.2 милиона.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини