Last news in Fakti

23 Декември, 2022 17:38 2 731 3

Ето кои са най-търсените електрически коли в Google през тази година

  • tesla-
  • roadster-
  • semi-
  • -
  • електромобили-
  • електрически коли

Tesla Roadster се нарежда на първо място

Ето кои са най-търсените електрически коли в Google през тази година - 1

Годината е към своя край и заедно с това се появяват някои от интересните статистики за 2022 година. Една от тях е дело на британската компания LeaseFetcher, която е проучила търсенията в Google през изминалата година, за да разбере коя е най-търсената кола на ток в света.

Разбира се, на първо място се нарежда Tesla с модела си Roadster, който за първи път се появи на бял свят през 2017 година и на практика също тогава изчезна. Спортното купе, което обещаваше неизмерими характеристики дебютира с влекача Semi, но от тогава ъпдейтите по проекта са нищожни. Близо 7 милиона търсения отбелязва Roadster през годината, което прави по около 580 хиляди пъти на месец.

На второ място е друг модел на Tesla, който също не е видял бял свят, а именно Cybertruck. Тук търсенията са малко над 6 милиона. Надолу в листата се срещат още VW ID.Buzz, колата на Apple, GMC Hummer EV, Cadillac Lyriq, Polestar 3, Fisker Ocean, Mercedes EQE и Hyundai Ioniq 6.

Подобно проучване, но с вече съществуващи модели също е направено, като тук лидер отново е Tesla с Model 3 и 25 милиона гледания за годината, следван от Kia EV6 с малко над 16 милиона, Tesla Model Y с 15.6 милиона, Ioinq 5 с 13.3 милиона и Porsche Taycan с 12.2 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никакви електрички

    5 3 Отговор
    Не са тия, щом токът им идва основно от въглища.

    Коментиран от #3

  • 2 Лъжа

    0 5 Отговор
    Както по голямата част от писаните тук.
  • 3 Ти пък си много хубав

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "никакви електрички":

    Горивото във резервоарът ти идва от умрели динозаври.