Отидете към основна версия

6 927 21

Mercedes ще монтира гигантски дисплей на своите модели

  • mercedes-benz-
  • извит екран-
  • технологии

Най-новата технология за единичен извит екран наскоро беше представена на CES в Лас Вегас

Следващото поколение компактни и средноразмерни модели на Mercedes-Benz до C-Klasse ще се базира на изцяло нова платформа.

Mercedes Modular Architecture (MMA) всъщност е електрическа платформа, но на нея могат да се монтират с двигатели с вътрешно горене, които обаче ще се използват само като добавка за увеличаване на пробега.

Базираните на MMA модели ще бъдат луксозни и технически усъвършенствани, един елемент от които е извитият дисплей на Continental с невидим контролен панел и идентификация на водача.

Извитият дисплей, опънат от колона до колона, е едновременно екранът на шофьора, централният и този за пътника.

Той е невидим, когато не се използва и работи "при поискване". И през останалото време не изглежда като празно черно петно: вместо това се слива с декоративната повърхност, образувайки едно цяло, изработено от дърво, карбон или друг първокласен материал.

Извитият ултраширок дисплей е дълъг 1.29 метра и е с размери 47.5 инча по диагонал. За осветлението му са използвани над 3000 светодиода.

Подсветката на матрицата осигурява изображение с висок контраст, а устройството има и функция за затъмняване на определени зони от екрана, които в момента не са включени.

Технологията за локално затъмняване пести енергия и подобрява четливостта. Масовото въвеждане на извити ултрашироки дисплеи в превозните средства на Mercedes е планирано за 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини