Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 13:14 1 060 0

Mercedes очаква спад на печалбите

  • mercedes-benz-
  • печалби-
  • 2023

Но продажбите трябва да останат стабилни

Mercedes очаква спад на печалбите - 1

Mercedes-Benz се стреми да намали разходите и ще го направи с нов модел за директни продажби. Въпреки че компанията очаква продажбите през 2023 г. да останат стабилни спрямо миналата година, очакванията са и за по-ниска възвръщаемост.

Предварителните изчисления показват, че печалбите ще намалеят с 12-14 процента, като това се отнася за автомобилното подразделение на марката. Главният финансов директор на Mercedes-Benz Харалд Вилхелм казва, че основният приоритет на Mercedes-Benz тази година ще бъде балансирането на цените и обема.

Основните фактори, които се очаква да повлияят на Mercedes-Benz през годината, включват слабо търсене в Европа, високи разходи за енергия и суровини, инфлационен натиск и бавно облекчаване на коронавирусните ограничения в цял Китай.

Mercedes-Benz също ще продължи да търси начини за намаляване на разходите през 2023 г., продължавайки приетото решение от 2020 г. за намаляване на фиксираните разходи, капиталовите разходи и разходите за научноизследователска и развойна дейност с повече от 20 процента, като това трябва да се случи до 2025 година.

Ключов начин, по който Mercedes-Benz ще може да намали разходите, е чрез преминаване към модел на директни продажби на различни пазари в цяла Европа. Компанията вече прави това на някои пазари, включително Великобритания и Германия.

По информация на Германската автомобилна асоциация, цитирана от Ройтерс, тази година в световен мащаб ще бъдат продадени 74 милиона коли. Това ще представлява 4% увеличение от нивата от миналата година, но все пак ще бъде с 8% по-малко от нивата преди пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА