Отидете към основна версия

2 711 11

YouTube отново въведе такса за по-високо качество на видеата

  • youtube-
  • youtube premium-
  • видеа-
  • premium-
  • такса

Потребителите с Premium акаунт ще имат достъп до по-висок битрейт

В края на миналата година YouTube изпробва нова функция, която се появи само при определени потребители и даваше достъп до 1080P резолюция с по-висок битрейт. Уловката при нея бе, че тя е достъпна само за потребители, които са платили за Premium акаунт и това очаквано предизвика гневни емоции у другите. Малко след това Google прекрати тестовете на тази функция и тя бе забравена или поне за кратко.

През февруари отново се появи подобна възможност в приложението, като този път тя бе забелязана от повече потребители, но от Google отново заявиха, че е в тестов режим. Изглежда тези тестове продължават, като този път те се разширяват и освен iOS потребители, вече засягат и тези с Android и Google TV устройства.

Наскоро от 9to5Google заявиха, че опцията за по-висока честота на опресняване е достигнала и до вече споменатите устройства. С оглед на това изглежда все по-вероятно тестовете на функцията съвсем скоро да се превърнат в серийно приложение за всички потребители. Все пак това няма да промени изцяло начина по който се гледат видеата, но по-високата честота на опресняване ще бъде запазена само срещу месечна такса.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини