Отидете към основна версия

1 633 5

Google ще използва стратегията на Apple

  • google-
  • pixel-
  • iphone-
  • apple-
  • индия

Компанията търси партньори в Индия

Преди време Apple се опита да прекъсне връзките си с Китай и частично постигна това, като измести част от производството на iPhone в Индия. Наравно с производството на смартфони в Китай, сега компанията от Купертино произвежда и в Индия, като през изминалата година производството стартира почти по едно и също време. Изглежда стратегията е печеливша, тъй като сега още една компания иска да направи подобна стъпка.

Става въпрос за Google и техните смартфони Pixel, които също може да започнат да се произвеждат извън Китай. Според информация на Bloomberg, технологичния гигант е започнал преговори с редица местни компании, включително и подразделението на Foxconn Technology, които отговарят за производството на Apple устройствата.

Индия се спряга за алтернативата на Китай по отношение на производството поради евтината работна ръка и големия брой хора който има. В тази насока работят и местните власти, които се опитват по всякакъв начин да стимулират производството, заедно с някои от най-големите компании, които също отделят средства за това.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини