Last news in Fakti

21 Юни, 2023 17:34 1 622 5

Google ще използва стратегията на Apple

  • google-
  • pixel-
  • iphone-
  • apple-
  • индия

Компанията търси партньори в Индия

Google ще използва стратегията на Apple - 1

Преди време Apple се опита да прекъсне връзките си с Китай и частично постигна това, като измести част от производството на iPhone в Индия. Наравно с производството на смартфони в Китай, сега компанията от Купертино произвежда и в Индия, като през изминалата година производството стартира почти по едно и също време. Изглежда стратегията е печеливша, тъй като сега още една компания иска да направи подобна стъпка.

Става въпрос за Google и техните смартфони Pixel, които също може да започнат да се произвеждат извън Китай. Според информация на Bloomberg, технологичния гигант е започнал преговори с редица местни компании, включително и подразделението на Foxconn Technology, които отговарят за производството на Apple устройствата.

Индия се спряга за алтернативата на Китай по отношение на производството поради евтината работна ръка и големия брой хора който има. В тази насока работят и местните власти, които се опитват по всякакъв начин да стимулират производството, заедно с някои от най-големите компании, които също отделят средства за това.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    2 1 Отговор
    Предполагам, че след предислоцирането качеството ще се повиши!Излагация на квадрат!

    Коментиран от #3

  • 2 Яяяяяя

    1 2 Отговор
    САЩ направи най-голямата си грешка, когато изнесе производствата си в Китай и им предостави технологии. Днес Китай е водеща икономическа сила. Явно същата грешка ще се направи и с Индия. На САЩ и предстои да види още една велика сила. Ще станат три към едно.Китай, Индия и Русия като най-голям военен производител и природни богатства. А към тях вървят Мексико, ЮАР и почи цяла Африка. Европа и САЩ просто нямат шанс.

    Коментиран от #4

  • 3 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знайко":

    Честно, казано че германеца е по добър от индиеца е само мит. Германеца вече не работи, а чака мигранти да му работят. А Индия има достатъчно умствен потенциал, колкото и да не вярват хората. Имат едни от най-добрите лекари, ИТ специалисти, инженери. Скоро ще разберете, че Индия е следващия Китай.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    0 4 Отговор
    Китайските им модели се разпадат, представям си тези от Индия.