Отидете към основна версия

2 400 21

Apple Watch превърна музикален фестивал в кошмар за полицаи и лекари

  • apple-
  • apple watch-
  • часовник-
  • смарт часовник-
  • фестивал

Часовникът сам е набирал 911 поради движението на ръцете

Едно от нововъведенията при последното обновление за Apple Watch бе въвеждането на система, която засича, ако човекът който носи часовника падне. Часовникът разчита резки движения на ръцете и тялото като по този начин отчита това, че сте паднали и автоматично набира 911 или 112. Функцията е изключително полезна, но както можем да видим има и своите недостатъци за съжаление.

Един от тях се прояви по време на фестивал в Манчестър, Тенеси, след като телефоните на спешните екипи прегряха от посетители, танцували на фестивала. Поради специфичните движения на ръцете, часовникът решавал, че собственикът му пада и след предупредително известие, което никой не чувал заради силната музика, той сам позвънявал на 911.

Това се случило с десетки души, а от центъра за спешни повиквания дори се свързали с Apple, които предложили да изпратят инженери на място на фестивала, за да поправят грешките. Все пак това не се наложило, тъй като решението било измислено по телефона, а именно спешните екипи да призоват всички посетители да изключат системата, докато трае фестивалът.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини