Отидете към основна версия

4 569 35

Това е електрическия камион на Mercedes с 621кВтч батерия

  • mercedes-
  • камион-
  • eactros-
  • actros-
  • влекач

eActros 600 предлага до 500 километра пробег

Mercedes-Benz Trucks представи новия eActros 600 – електрически влекач, който има за цел да постави "нов стандарт в автомобилния товарен транспорт". Предвиденият за производство в края на следващата година eActros 600 има "пуристичен дизайн", който включва меки извивки и аеродинамични форми. Заедно с него виждаме и специално ремарке, което има панел под каросерията и въздушни дефлектори на А-колоните.

Кабината е направена специално, като е удължена с 80мм за по-добра аеродинамика. Влекачът има товароносимост от около 22 тона и се захранва от три литиево-желязо-фосфатни батерии, които му осигуряват общ капацитет от 621 кВтч. Тази конфигурация обещава пробег от 500 км, като от Mercedes отбелязват, че около 60% от пътуванията на дълги разстояния на техните клиенти са по-кратки от това разстояние.

В резултат на това, стига да има инфраструктура за зареждане на местата за товарене и разтоварване, клиентите не би трябвало да имат проблеми с безпокойството за пробега. За компаниите, на които се налага да пътуват на по-далечни разстояния, Mercedes заяви, че eActros 600 може "да измине значително повече от 1000 км на ден". По-специално, шофьорите могат да зареждат полуавтомобила, когато ползват законово определените си почивки.

Mercedes-Benz Trucks е проектирал eActros 600 да има същата издръжливост като конвенционалните тежкотоварни камиони Actros за дълги разстояния и това означава, че моделът не би трябвало да има проблеми с изминаването на 1,2 милиона км за десет години експлоатация. Компанията допълва, че дори и след този период "капацитетът на батерията все още трябва да е над 80 процента".

Батериите захранват 800-волтова електрическа ос с два електромотора. Те генерират непрекъсната мощност от 536 к.с. както и максимална мощност от 805 к.с., като тя е налична през повечето време според Mercedes, без почти никаква промяна във въртящия момент. Капацитетът на зареждане на eActros 600 е до 400 kW, но компанията планира да предложи и по-бързо зареждане. Когато то стане достъпно, моделът ще може да се зарежда от 20 до 80% за около 30 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 19 гласа.

Свързани новини