Отидете към основна версия

2 625 17

Mercedes иска още повече екрани в автомобилите си

  • mercedes-
  • екран-
  • дисплей-
  • amg

Компанията разкрива плановете си за бъдещето

В неотдавнашен разговор с Autocar Маркус Шефер, главен технологичен директор на Mercedes, разкри, че компанията се насочва към бъдеще с още по-широко използване на екрани в своите автомобили. Шефер сподели, че Mercedes е напът да въведе дисплей от край до край, като възнамерява да има екрани от ляво до дясно" в предстоящите си модели, отбелязвайки следващата еволюция на технологията за дисплей в автомобила.

Централният елемент на тази иновация в областта на дисплеите е OLED с големи размери, който се простира на повече от 55 инча (1,4 метра) ширина. Този дисплей използва технологията на LG за постигане на безпроблемно и поглъщащо визуално изживяване. Шефер обещава, че това ново поколение екрани ще предложи "наистина зашеметяващо изживяване" за пътниците в автомобилите Mercedes.

За подобряване на графиките и цялостното визуално качество Mercedes се стреми да включи в дизайна процесор за видеоигри. Този ход подсказва ангажимент за осигуряване на висококачествени, динамични визуални ефекти, които надхвърлят традиционните автомобилни дисплеи. Настоящата конфигурация на Hyperscreen в автомобилите на Mercedes вече включва три отделни дисплея - 12,3-инчов цифров инструментален панел, 17,7-инчов екран за информационно-развлекателни системи и 12,3-инчов дисплей за предния пътник.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини