Отидете към основна версия

3 553 17

Android Auto вече е по-безопасен

  • android-
  • android auto-
  • samsung

Изкуствен интелект ще обобщава дълги съобщения

В постоянните си усилия да се справи с предизвикателствата, свързани с писането на текстови съобщения по време на шофиране, Google използва възможностите на изкуствения интелект (AI) в най-новата итерация на своята автомобилна операционна система Android Auto. Представянето на тези актуализации съвпадна с представянето на Samsung Galaxy S24 - флагманско устройство, работещо със системата Android на Google. Според Google тези функции, базирани на AI, са предназначени да повишат безопасността, като направят по-удобно управлението на дейностите на телефона по време на път.

Една от забележителните функции е възможността за автоматично обобщаване и отговор на текстови съобщения. Когато се сблъскате с дълги текстове или поток от съобщения в оживен групов чат, изкуственият интелект на Google ще преведе съдържанието в по-разбираем формат. Потребителите, запознати с функцията за чат на Google в Gmail, могат да разпознаят подобен подход. Системата ще използва Google Assistant за гласово предаване на обобщената информация, като по този начин ще се намали необходимостта водачите да четат директно дълги съобщения.

Освен обобщаването на съобщенията Android Auto ще предоставя на потребителите предложения за отговори, за да оптимизира процеса на изпращане на текстови съобщения. Тази функция за предсказване има за цел да направи по-бързо и по-лесно за потребителите да се ангажират със съобщенията си, без да намаляват вниманието си на пътя. Освен това системата ще използва информация от Google Maps, което ще позволи на потребителите да информират контактите си за очакваното време на пристигане, когато са на път, например когато качват някого.

Въпреки потенциалните ползи от тези нови функции за изпращане на текстови съобщения, предстои да се види доколко безпроблемно те се интегрират в шофирането. От съществено значение е обаче да се подчертае, че дори краткотрайното взаимодействие с екраните на информационно-развлекателните системи може да внесе разсейване и рискове за безопасността, особено при шофиране с по-висока скорост. Тъй като технологиите продължават да се развиват, намирането на баланс между свързаността и безопасността при шофиране остава първостепенно съображение както за разработчиците, така и за потребителите.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини