Last news in Fakti

23 Януари, 2024 11:11 3 513 17

Android Auto вече е по-безопасен

  • android-
  • android auto-
  • samsung

Изкуствен интелект ще обобщава дълги съобщения

Android Auto вече е по-безопасен - 1

В постоянните си усилия да се справи с предизвикателствата, свързани с писането на текстови съобщения по време на шофиране, Google използва възможностите на изкуствения интелект (AI) в най-новата итерация на своята автомобилна операционна система Android Auto. Представянето на тези актуализации съвпадна с представянето на Samsung Galaxy S24 - флагманско устройство, работещо със системата Android на Google. Според Google тези функции, базирани на AI, са предназначени да повишат безопасността, като направят по-удобно управлението на дейностите на телефона по време на път.

Една от забележителните функции е възможността за автоматично обобщаване и отговор на текстови съобщения. Когато се сблъскате с дълги текстове или поток от съобщения в оживен групов чат, изкуственият интелект на Google ще преведе съдържанието в по-разбираем формат. Потребителите, запознати с функцията за чат на Google в Gmail, могат да разпознаят подобен подход. Системата ще използва Google Assistant за гласово предаване на обобщената информация, като по този начин ще се намали необходимостта водачите да четат директно дълги съобщения.

Освен обобщаването на съобщенията Android Auto ще предоставя на потребителите предложения за отговори, за да оптимизира процеса на изпращане на текстови съобщения. Тази функция за предсказване има за цел да направи по-бързо и по-лесно за потребителите да се ангажират със съобщенията си, без да намаляват вниманието си на пътя. Освен това системата ще използва информация от Google Maps, което ще позволи на потребителите да информират контактите си за очакваното време на пристигане, когато са на път, например когато качват някого.

Въпреки потенциалните ползи от тези нови функции за изпращане на текстови съобщения, предстои да се види доколко безпроблемно те се интегрират в шофирането. От съществено значение е обаче да се подчертае, че дори краткотрайното взаимодействие с екраните на информационно-развлекателните системи може да внесе разсейване и рискове за безопасността, особено при шофиране с по-висока скорост. Тъй като технологиите продължават да се развиват, намирането на баланс между свързаността и безопасността при шофиране остава първостепенно съображение както за разработчиците, така и за потребителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    10 1 Отговор
    Израз на пълно малоумие е да се пише текстово съобщение по време на шофиране, а и противоречи на закона. Но те и самите производители нарушават закона, като слагат управлението на много функции на тъчскрийн. Напоследък има и друго малоумие, заменят бутоните и скрол ролките на волата със сензори, и докато караш, може напълно неволно да промениш настройки на колата. Например от режим Спорт да минеш в режим Еко, амортисьорите да омекнат рязко, колата да се повдигне с няколко сантиметра, рязко да падне мощноста. Като се във серия от остри завои може да стане интересно. Но нали вече колите не се проектират от инженери, а от счетоводители
  • 2 Мапс

    9 1 Отговор
    Груповият чат по време на движение, с гласови команди и с изкуствения интелект на Гугъл, може да изпрати благопожелания на много ваши познати едновременно, когато някой цървул с жипка, внезапно ви засече.
  • 3 Бендида

    7 1 Отговор
    Малко съм скептична. След изцепката с ъпдейта на АА -9.6, трябваше да инсталирам вехтата версия. Много хубаво не е на хубаво.
  • 4 Джон

    2 7 Отговор
    Типично за фирма Гугъл е да бързат, да правят свинщини и после да дават назад, все едно нищо не се е случило. Искат да са първи, понеже друго не им остава - качество не могат да предложат, та поне да кажат, че са първи. Горките им потребители са подложени на всякакви извращения.

    Коментиран от #5

  • 5 Тод

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джон":

    При епъл няма нито иновации нито качество.
    Безброй ъпдейти, и пак бъгове!
    А иновациите им, са иновации само за техните потребители, които са принудени да използват морално остаряла и надценена техника, само заради техническата си неграмотност.

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тод":

    Хайде, бе, нямало иновации. Например, помниш ли браузърът Гугъл Хром, като се появи 2008, с какъв енджин работеше? - Уебкит, правен в Апъл, от служител на Апъл. После Гугъл си направиха клон на Уебкит и казаха “имаме собствен браузър с наш енджин” (смех).

    Кажи ми едно нещо, което фирма Гугъл е измислила и не е купила, само едно! Ами няма.

    Коментиран от #7

  • 7 Тод

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Джон":

    Сешам се за едно: Гугъл - е онази търсачка дето няма човек, който да не я е ползвал и е основна търсачка в айфон и във всички останали устройства с интернет достъп.

    А ти можеш ли да кажеш, едно нещо на епъл с такъв мащаб - нещо, което на всеки, някога да му се е налагало да го ползва, защото е най-доброто и конкурентните предложения просто не могат да ти свършат тази работа?

    Е, ми няма! И няма и да има!!!

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Джон

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Тод":

    Да започнем с това, че Апъл сложиха компютър на бюрата на хората малко ли е???
  • 9 Джон

    1 7 Отговор
    Или да ти пропомня, че Апъл ви сложиха смартфони в ръцете?

    Коментиран от #16

  • 10 Джон

    1 8 Отговор
    Или да се сетим, че Апъл написаха правилата за графичен интерфейс Human-Computer Guidelines?
  • 11 Джон

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Тод":

    А ти забравил ли си колко милиарда долара на година плаща Гугъл на Апъл, за да им ползва великата търсачка?
  • 12 Джон

    2 7 Отговор
    Само ще ти кажа, че утре компютрите Макинтош навършват 40 години. Коя друга фирма произвежда персонални компютри от токова време?
  • 13 Ухааа

    7 0 Отговор
    Епъл откраднаха GUI от Xerox, и въобще в сбирщайна (епъл) са наблъскани софтуер и хардуер направени от чуждия труд от над 120 откупени компании. Siri, darksky, touchid, faceid, картите.. абе каквото се сетите , а когато не успеят да откупят компания и техния продукт то нарушават патентите ѝ и им крадат персонала. Ar, vr всичко е откупено...нямат нищо тяхно! Само понашарят малко и го представят за тяхно творение. Най-големия Scam на века и все повече хора почват да го осъзнават. То идтината рано или късно излиза на яве особено, когато се прикрива.

    Коментиран от #14

  • 14 Джон

    0 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ухааа":

    Епъл не са откраднали GUI, а Xerox им се молеха да им го дадат, защото нищо не можеха да направя с него. И не само им се молиха да им го дадат, ами и платиха много пари на Апъл за акции. Xerox имаха едно демо - бутафория, а не истински продукт, нещо което става само за рекламен клип, но не и цялостна програма за вършене на работа. Апъл показаха как се прави цялостен GUI и после написаха учебник затова, с който стартираха цялата индустрия в графичния дизайн.

    Първият десктоп компютър е на Апъл. IBM след това направиха PC.
    Първият смартфон е Айфон.

    Коментиран от #15

  • 15 Ухааа

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джон":

    Епъл окрадоха gui на Xerox както и всичко останало. Епъл са сбирщина от изплагиатствани идеи, продукти и откупени компании. Нарушаването на патенти също им е в кръвта. Най-големите скамъри на света. Джобс си го е казал в книгите. Нямат нищо тяхно. Нито са били първите нито ще са последните. Епъл са плагиати.
  • 16 Тод

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Джон":

    Не бях чел толкова много лъжи на едно място!!! Затвъждаваш тезата ми, че потребитрлите на епъл са технически неграмотни хора, използвщи продуктите им поради неспособността да боравят със сложна и способна трхника!!!!

    Ако погледнеш пазарния дял на епъл при операционните системи ще разбереш че са много далеч от лидерските позиции!

    Празнувсйте си рожденните дни на mac, че може да са едни от последните.

    Коментиран от #17

  • 17 Хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тод":

    Такива приказки има още от времето на Братя Грим. Все изчезват маците и и есе ощр ги има.
    А бе, аланкоолу, защо требе да е сложно за потребителя, коги може да е лесно? И бързо? И мощно?
    Е, скъпо е, но евтино и качествено са в различни магазини...