Отидете към основна версия

2 010 19

Volvo представи новата си платформа за електрически камиони

  • volvo-
  • volvo trucks-
  • камион

Превозните средства ще могат да изминават до 200 километра

Volvo Trucks са едни от пионерите в проучването на технологиите за електрически превозни средства в транспортната индустрия, а сега компанията значителен етап с представянето на първата си платформа за електрически превозни средства, Volvo FM Low Entry. Тази новаторска платформа предвещава нова ера за шведския производител, отговаряща специално на изискванията за електрическа мобилност в различни оперативни области, включително събиране на отпадъци, дистрибуция на стоки и работа на строителни обекти.

Централно място в конструкцята на Volvo FM Low Entry заемат четирите батерии с общ капацитет до 360 kWh, които осигуряват впечатляващ пробег до 200 км. Задвижването е осигурено от двигател с мощност 483 к.с., който улеснява безпроблемната работа в диапазона на брутната маса на превозното средство от 19 до 32 тона.

Volvo FM Low Entry предлага пет различни конфигурации на осите (4X2, 6X2, 6X4, 8X2 и 8X4), за да отговорят на спектър от оперативни изисквания. Купувачите също така имат свободата да избират модели с от едно до четири места и могат да изберат удължена висока спална кабина, което гарантира адаптиране към индивидуалните предпочитания и оперативни нужди.

Камионът е оборудван с усъвършенстваната система за наблюдение с камери на Volvo, която подобрява ситуационната осведоменост и осигурява на водачите несравнима видимост на заобикалящата ги среда. Роджър Алм, президент на Volvo Trucks, оценява Volvo FM Low Entry като ключово допълнение към електрическата гама на компанията, перфектно пригодено за приложения в градския транспорт и щателно проектирано с оглед на комфорта и удобството на водача. С началото на продажбите през това тримесечие и старта на производството през второто тримесечие на 2024 г. Volvo FM Low Entry представлява важна стъпка напред в амбициозната визия на Volvo Trucks за постигане на 50 % изцяло електрически продажби в световен мащаб до 2030 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини