Отидете към основна версия

2 396 17

Toyota започва да продава електрически камиони

  • toyota-
  • камиони

Новият електрически камион има силов тракт с мощност от 680 конски сили, пробег от 340 километра

Новата марка електрически камиони Tern, съвместен продукт на Toyota Group и доставчика от ниво 1 Hexagon Purus, обяви Hino Trucks за свой изключителен дистрибутор на новите електрически камиони.

Hino Trucks обединява мрежа от повече от 200 дилъра на камиони в съвместно предприятие с Hexagon, което е специално фокусирано върху електрификацията на търговски превозни средства.

Глен Елис, президент и главен изпълнителен директор на Hino Trucks, изрази своя ентусиазъм от партньорството. „Нашето сътрудничество с Hexagon Purus ще предлага на пазара на електрически камиони изключително надежден влекач 4x2, който отговаря на широк спектър от приложения “, обясни той.

Новият електрически камион има силов тракт с мощност от 680 конски сили, пробег от 340 километра и поддръжка на станции за бързо зареждане с капацитет до 240 kW. Захранването идва от чифт батерии Hexagon Purus Gen3 с капацитет 269 kWh в 750-волтова конфигурация.

Известно е, че серийното производство на електрическите камиони Tern RC8 е планирано да започне по-късно тази година, когато ще бъде известна цената на новото търговско електрическо превозно средство.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.

Свързани новини