Отидете към основна версия

2 992 6

Volkswagen тества евтиния си електромобил маскиран като ID.3

  • vw-
  • id-
  • 3-
  • 2-
  • volkswagen

Очаква се размерите да са подобни на тези на Polo

Volkswagen се подготвя да пусне на пазара своя ID.2 - по-малък и по-достъпен електромобил, чиято цел е да разшири популярността на електрическите автомобили. Появиха се шпионски снимки на замаскиран като ID.3 прототип, които дават представа за предстоящия модел.

Очаква се ID.2 ще приеме по-конвенционална форма на хечбек в сравнение с по-извития дизайн на настоящия ID.3. Тази промяна съответства на фокуса на Volkswagen върху завръщането към познатата и практична естетика.

В основата на ID.2 ще стои новата платформа MEB Entry, специално разработена за по-малки електромобили. Очаква се тази платформа да осигури по-добра ефективност и рентабилност.

Макар че прототипът е с 20-цолови джанти Cupra, серийният модел вероятно ще предлага широка гама от размери на колелата, за да отговори на различните предпочитания на клиентите. Очаква се интериорът да даде приоритет на простотата и функционалността, като акцентът ще бъде поставен върху физическите контролни уреди наред с цифровите дисплеи.

Volkswagen цели да позиционира ID.2 като масов електромобил, предлагащ комбинация от достъпност, практичност и ефективност. Със своите компактни размери, конкурентни цени и усъвършенствани технологии ID.2 има потенциала да привлече по-широка аудитория и да ускори възприемането на електромобилите.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини