Отидете към основна версия

2 740 17

Новите смартфони на Honor вече ще се управляват с поглед

  • honor-
  • смартфон-
  • изкуствен интелект

Функцията започва разпространението си на 27 август

Honor ще направи революция във взаимодействието със смартфоните с глобалното пускане на функцията за проследяване на очите, базирана на изкуствен интелект, на 27 август. Тази иновативна технология, която досега беше ексклузивна за Китай в Magic6 Pro, сега ще бъде достъпна в целия свят чрез MagicOS 8.0. Базираната на изкуствен интелект функция за проследяване на погледа позволява на потребителите да управляват смартфоните си само с помощта на очите си, като прави възможно отварянето на известия, стартирането на приложения и дори изпълнението на сложни задачи с прости движения на очите.

Тази новаторска технология беше демонстрирана през февруари, когато инженер я използва за стартиране и управление на автомобил, демонстрирайки потенциалните ѝ приложения извън мобилните устройства. Honor проучва и по-нататъшни постижения в мултимодалната технология за изкуствен интелект, включително разработването на технология за мозъчно-компютърен интерфейс (BCI). BCI има потенциала да подпомага хора с увреждания, като позволява комуникация и контрол на външни устройства с помощта на мозъчни сигнали.

Филм на BBC Storyworks изтъква въздействието на технологията за проследяване на погледа върху човек, показвайки как технологията му е дала възможност да общува и да създава произведения на изкуството.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини