13 Август, 2024 19:54 2 724 17

Новите смартфони на Honor вече ще се управляват с поглед

  • honor-
  • смартфон-
  • изкуствен интелект

Функцията започва разпространението си на 27 август

Новите смартфони на Honor вече ще се управляват с поглед - 1

Honor ще направи революция във взаимодействието със смартфоните с глобалното пускане на функцията за проследяване на очите, базирана на изкуствен интелект, на 27 август. Тази иновативна технология, която досега беше ексклузивна за Китай в Magic6 Pro, сега ще бъде достъпна в целия свят чрез MagicOS 8.0. Базираната на изкуствен интелект функция за проследяване на погледа позволява на потребителите да управляват смартфоните си само с помощта на очите си, като прави възможно отварянето на известия, стартирането на приложения и дори изпълнението на сложни задачи с прости движения на очите.

Тази новаторска технология беше демонстрирана през февруари, когато инженер я използва за стартиране и управление на автомобил, демонстрирайки потенциалните ѝ приложения извън мобилните устройства. Honor проучва и по-нататъшни постижения в мултимодалната технология за изкуствен интелект, включително разработването на технология за мозъчно-компютърен интерфейс (BCI). BCI има потенциала да подпомага хора с увреждания, като позволява комуникация и контрол на външни устройства с помощта на мозъчни сигнали.

Филм на BBC Storyworks изтъква въздействието на технологията за проследяване на погледа върху човек, показвайки как технологията му е дала възможност да общува и да създава произведения на изкуството.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 2 Отговор
    А пък iShit щели да пуснат нормален блутут... скоро...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Смешно

    1 11 Отговор
    каква е тая фирма марка honor? звучи селски като село Понор При положение че се продават истински телефони Sony, Samsung, LG защо да се купува ментето им?

    Коментиран от #7, #9

  • 4 Смешно

    1 9 Отговор
    Да си купи човек телефон Honor е все едно да си купи кола Skoda и да си показва ключодържателя с изображение на кокошка каквото е логото на Шкода, пошло е! Все едно казва на всеки -селянин съм и колата ми е с емблема кокошка,а телефона ми е копие на истинските марки,само че правен в затънтени фабрики от бедни китайци на държавна заплата в соца.
  • 5 Фйхйкй

    6 1 Отговор
    Honor е марка на Хухавей.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Смешно

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "Фйхйкй":

    Е, и кои са Хуавей или там както се казват. Пошли копировачи от японците, корейците и американците, сглабяни в държавни заводи. Това хуавей трябваше да прозвучи като солидна марка ли че не разбрах. Ами то има и Грей Уол коли и разни други китайски коли и какво от това. Имат 100 марки коли и 200 марки телефони, кои от кои по-големи ментета.

    Коментиран от #11, #13

  • 7 Гост3

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Смешно":

    Първо LGвече не правят смартфони,колкото за хонор аз съм с такъв,и съм много доволен вече почти две години,никакви проблеми,
  • 8 Чекмедже бабаит

    3 0 Отговор
    до сега телефоните управляваха погледа, сега на опаки.
  • 9 анатома

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Смешно":

    Sony и LG никога не са били марки за телефони , първата почива на стари лаври отпреди 40 години ерата на кинескопите ,а втората прави отлични телевизори.

    Коментиран от #16

  • 10 Мадлен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фйхйкй":

    Хухавей. iсъщо е куча марка едва на няколко години но поне си оправиха качеството напоследък.
  • 11 Тъжно

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смешно":

    Само ви информираме кои са Хонор, бре, че хем не знаете, хем се пънкяте да философствате. Голем зор и праз да обясните какви сте велики "разбирачи" и потребители на "умни" телефони и на техниката като цяло.
  • 12 ИТАЛИ

    2 2 Отговор
    Huawei realme honor redmi oppо са предпочитани марки в целия свят навсякъде има техни реклами и представителства

    Коментиран от #14

  • 13 Ето кои:

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смешно":

    Да не греша годината, мисля беше 2017-та. Купих си за 450 лева Р9 на HUAWEI, беше флагманът им за предишната година. На дъщеря ми и дадоха служебен Apple (мисля 6), флагманът за текущата година. Цената му беше колкото на 3 - 4 телефона като моя. Моят правеше по-хубави снимки, отваряше YouTube по-бързо и когато получавахме съобщения в група, моят реагираше по-бързо. Въобще беше айфоня на майка. Оттогава друга марка не поглеждам. Апропо, имам YouTube, Gmail, Google map.

    Коментиран от #15

  • 14 Мадлен

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ИТАЛИ":

    И там глупаците търсят евтинжоса
  • 15 Мадлен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ето кои:":

    Имам чувството че фирмите за смартфони правят фотоапарати не телефони
  • 16 Смешно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "анатома":

    Така ли мислиш, сигурно пазаруваш на битака,за да ползваш китайски кучи марки. Сони прави най-добрите LCD телевизори в света заедно със Самсунг, а смартфоните Сони са след Самсунг само, общо взето в топ 3 по качество след Епъл,която е с части Самсунг и Самсунг, тоест втора след Самсунг. Китайските копировачи са за такива като теб ,които искат нещо изкопирано от японеца за малко пари.

    Коментиран от #17

  • 17 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Смешно":

    Сони никога не са правили качествени смартфони даже съсипаха качествената фирма ЕРИКСОН телевизори правеха преди 35 години, личи си че си някой ПОЛУИДИОТ които си купува всичко втора употреба може би и бельото