Отидете към основна версия

799 0

Открийте света на технологиите на "ТЕХНОСТАРТ - ВАРНА"

  • икт клъстер – варна-
  • техностарт-
  • събитие

На 16 септември 2024 г. входът на Морската градина във Варна ще се превърне в център на технологични иновации

На 16 септември 2024 г. входът на Морската градина във Варна ще се превърне в център на технологични иновации и вдъхновение. Събитието "ТЕХНОСТАРТ", организирано от ИКТ Клъстер - Варна с финансовата подкрепа на Община Варна, предлага широк спектър от дейности и възможности за ученици от 5 до 12 клас, техните родители и приятели.

Какво можете да очаквате?

Интерактивни Технологични Работилници

Един от основните акценти на "ТЕХНОСТАРТ" са интерактивните работилници, където учениците ще имат възможност да изработват електронни платки, като светещ пумпал, електронна игра или ръчен часовник. Участниците ще могат също така да програмират роботи, да тестват технологии за 3D принтиране и да се запознаят с нови модели на електрически картинг и велосипеди, проектирани от варненски компании.

Демонстрации на Водещи Технологични Компании

На събитието ще присъстват водещи технологични компании, образователни институции и школи, които ще представят своите иновации и проекти. Посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрации на различни технологични продукти и услуги, включително демонстрация на най-бързия електрически картинг в света, и да получат съвети от професионалисти в областта.

Кариерно Ориентиране и Професионално Развитие

Учениците ще могат да разговарят с програмисти, дизайнери, управители и други професионалисти, които ще предоставят информация и насоки за развитие в сферата на технологиите. Ще бъде предоставена информация за безплатни курсове по роботика и други образователни програми, насочени към обучение и развитие в ИТ сферата.

Защо да посетите "ТЕХНОСТАРТ - ВАРНА"?

Забавление

Събитието предлага уникална възможност за учениците да се запознаят с новите технологии и иновации, като същевременно се забавляват и участват в различни интерактивни игри и предизвикателства.

Вдъхновение

"ТЕХНОСТАРТ" предоставя платформа за младите хора да открият своя път в света на технологиите. Срещите с професионалисти и възможността за директен контакт с иновациите могат да мотивират учениците да развиват своите интереси и умения.

Много изненади и награди

Всички работилници и дейности по време на събитието са безплатни. Освен това, участниците ще имат възможност да спечелят много изненади и награди. Предварителната регистрация за участие в работилниците е препоръчителна, за да се осигури място и материали за всеки участник.

Детайли за Събитието

Дата: 16 септември 2024 г.; Час: от 10:00 до 17:00 ч.; Място: Вход на Морската градина, гр. Варна

"ТЕХНОСТАРТ - ВАРНА" е събитие, което ще даде на младите ученици възможност да се запознаят с технологиите, иновациите и кариерните възможности в ИТ сферата. Станете част от това събитие, организирано от ИКТ Клъстер - Варна с финансовата подкрепа на Община Варна, и открийте потенциала на технологиите. Очакваме ви!

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини