Отидете към основна версия

15 798 73

Минчо Спасов пред ФАКТИ: В момента виждаме, че мафията атакува, а прокуратурата се активира

  • минчо спасов-
  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • адвокат

Ясно е, че нищо няма да излезе от тази проверка срещу Лена Бориславова, казва адвокатът

Снимка: Факти.бг

Атаката на Иван Гешев към Лена Бориславова е част от артилерийската подготовка, която виждаме, че прокуратурата винаги приема, когато мафията атакува. В момента виждаме, че мафията атакува, а прокуратурата се активира в тези моменти. Това обяви пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ адвокат Минчо Спасов.

„Ясно е, че нищо няма да излезе от тази проверка срещу Лена Бориславова, защото нито договорът е подписан от Кирил Петков, нито от Бориславова. Става дума, доколкото се ориентирах за три месеца, през които тя е работила като представител на една от най-известните адвокатски кантори. И формално и юридически няма неин поставен подпис и нищо не може да излезе от тази проверка. Важното е да се каже по медиите, видях и че медиите, които се свързват с г-н Пеевски, са най-големите рупори по темата. Това не ме учудва“, обяви адвокатът.

„Не познавам Кирил Петков, не познавам Лена Бориславова, но е факт това, че е налице атака срещу правителството. Аз лично смятам, че Лена Бориславова е едно съкровище, което дано да остане в българската политика. За Кирил Петков нищо не казвам. Това момиче е с много големи качества“, добави той.

Според Минчо Спасов вече за всички е ясно за колаборацията ГЕРБ-ДПС през последните 10 години.

„Това вече не може да се скрие, но явно искат да минат зад друг параван. Активно се включва зад този „евроатлантически параван“ и прокуратурата. Искам да припомня една новина, която медиите пропуснаха. На 13 март тази година с полет от Вашингтон кацнаха президентът Росен Плевнелиев и Иван Гешев. Оказа се, че неизвестно с какви средства и кой е финансирал пътуването в бизнес класа на Иван Гешев той е бил на едно мероприятие на едно американско сдружение, финансирано вероятно от американската държава. На това място не е имало чужд главен прокурор. На сбирката са обсъждани мерки срещу войната в Украйна, нещо от сорта. И там били събрани, по думи на Плевнелиев, който говори за събитието, 20 блестящи световни юристи. А Гешев и екипа му доказаха своята юридическа неподготвеност с едно писмо, което на 8 февруари изпратиха до 67 европейски институции. Колегата Екимджиев вече заведе дело срещу Иван Гешев и петте му заместника, а подобно дело заведох и аз. В това писмо има много лични нападки, изхождайки не като магистрати, а като махленски клюкарки. Обвиняват хора, граждани, институции, политици, които са техни опоненти. Кой знае защо и моето име е попаднало там, сигурно защото съм пуснал сигнал за дипломата на г-н Гешев. Но пак не са се ориентирали. Моят сигнал не е срещу Иван Гешев, а срещу тези, които са му издали дипломата. Те не са имали компетентността да го сторят. Спецпрокуратурата е иззела преписката от полицията и я е прекратила“, обясни юристът.

Целият разговор можете да гледате във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 70 гласа.

Свързани новини