Отидете към основна версия

7 029 70

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: ПП са деидеологизирана компания, за която е важна само властта

  • копринка червенкова-
  • пп-
  • кирил-
  • петков-
  • асен-
  • василев-
  • промяната-
  • радев-
  • президент

Човекът на управляващите Венелин Петков не мина за шеф на БНТ и настъпи гърч сред прогресивната общественост, казва журналистката

ПП са една деидеологизирана компания, за която е важна само властта. Кабинетът се провали. Но откъде тръгна цялата работа. Наблюдавахме няколко перфектни театрални етюда. Всичко започна от пресконференцията на „Продължаваме промяната“, когато Петков каза, че всичко е перфектно. След това има неблагоразумието да даде думата на Асен Василев, който изигра бляскав етюд като каза, че той е човекът, той е лидерът. Ликвидира „Газпром“ и каза, че президентът е позор. Това вкара в телешки възторг цялата масовка. Но притесни много момчето Киро, което се оказа, че е много честолюбиво. Той видя, че неговият другар подло го избута. Василев каза „аз съм човекът“. После Петков даде безумно интервю за „Гардиън“, в което произведе донос срещу президента. Така Петков каза на чуждите ни партньори, че на Радев не може да се разчита. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Копринка Червенкова, журналист и театровед.

Относно избора на шеф на БНТ Копринка Червенкова смята, че всички са знаели кой е кандидатът на властта.
„Но властта вече се беше силно разклатила. И така не мина човекът на управляващите. Венелин Петков не мина. Оставиха Кошлуков. И настъпи гърч сред прогресивната общественост как може така. Но дайте да говорим за интереси. Интересът на президента не беше да връчи на тепсия на Кирил Петков националната телевизия. Президентът добре знае, че му предстои такова тричане в комплект с другите две телевизии, че щяха да му организират импийчмънт та чудо. Радев да не е самоубиец. Това е несправедливо. Също така е несправедлив и този гнусен намек на оръжиеносеца на Христо Иванов – Ивайло Мирчев, който загадъчно каза, че по информация на службите има високопоставена фигура, която е изборна, който бил шпионин на Путин. Може ли да се говорят такива неща. Така подритват държавата тези хора“, коментира Копринкова.

Според нея Кирил Петков и Асен Василев са проект, но не на президента.
„Те са чужда проект. Предложени са на Радев и той ги прие. Някога ще се разбере истината. Но там има задача освен да се противопоставят на Русия, да се подмени наличният елит на държавата. Имаше първа подмяна на елита след 1989 година. Сега има депутинизация. Хората на Христо Иванов съобщиха по сектори как трябва да стане това. Вече май има списъци на Петата колона, защото много често започна да се употребява това. Явно ще се появят списъци, по които ще започнат да чистят“, добави тя.

Относно вероятността за нови избори Копринка Червенкова смята, че те биха попречили на процеси като този за съставянето на списъци на Петата колона.
„Не е случайно това, че Лена съобщи, че у нас се раздават пари на журналисти, анализатори и т.н. Ало, кой ти каза, бе момиченце. Тя е жертва вече и очаквам да я пуснат по пързалката. ДБ и ПП ще бъде грешка да се съберат“, добави Червенкова.

Целия разговор вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 43 гласа.

Свързани новини