Отидете към основна версия

5 478 56

Методи Андреев пред ФАКТИ: Като слушам как говорят ГЕРБ, все едно слушам БСП от началото на 90-те ВИДЕО

  • методи андреев-
  • герб-
  • борисов-
  • живков-
  • бкп-
  • бсп-
  • парламент

Борисов изключително много, че дори и в простотиите си, заприлича на Живков, казва той

Сегашната ситуация в България е много подобна на тази, която бе след 10 ноември. Като слушам как говорят ГЕРБ, все едно слушам БСП от началото на 90-те. Говоря за онова БСП, което пазеше със зъби и нокти своята номенклатура, офицерите от ДС, интересите на своите стопански ръководители. Същото виждаме и сега с ГЕРБ. Борисов изключително много, че дори и в простотиите си, заприлича на Живков. Като го гледам вече си мисля дали не е незаконен син на Живков. Толкова много прилича на Живков – по маниер, по начин на говорене, по дебелашки шеги, по популизъм. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ доц. д-р Методи Андреев, общественик и бивш депутат.

„След промените хората какво искаха. Искаха демокрация и справедливост. Справедливост не получихме, защото предпочетохме мирния преход. Да няма осъдени престъпници от БКП. Това бе идеята“, добави той.

„В БКП все пак имаше хора, които да кажат, че царят е гол и да поискат оставката на Живков. В ГЕРБ няма хора като Петър Младенов и Андрей Луканов, които да кажат: „Бойко Борисов вече не става!“ Ако искаме да бъдем модерна партия, този човек вече не е за нас. И понеже тогава, след 1989 година хората не получиха справедливост, държавата започна да се разкапва, да се разграбва. Институциите се разпадаха, но особено при ГЕРБ. Тогава имаше една институция – Кралят Слънце. Той даваше, вземаше, нареждаше, слагаше и махаше. Сега хората какво искат. Искат промяна и реформи“, добави Методи Андреев.

„Последната щуротия, която направи общината. Даде 17 млн. лева, за да пренаредят паветата пред Народното събрание. Това са около 2000 квадратни метра. 8750 лева на квадратен метър струва това. Само да пренаредят паветата. Няма как да го нарека това освен пладнешки обир. Излиза вчера Деси Атанасова и обяснява, че няма доказателства. Разбирате ли каква Гьобелсова пропаганда лъха от тези от ГЕРБ. Доказателства има, няма прокуратура“, каза още Андреев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 49 гласа.

Свързани новини