Отидете към основна версия

4 074 34

Петър Витанов пред ФАКТИ: БСП ми е заприличала на злия магьосник Румбурак (ВИДЕО)

  • петър-
  • витанов-
  • евродепутат-
  • бсп-
  • радев

Има проблем между всички инакомислещи в партията и ръководството, казва евродепутатът

Снимка: Факти.бг

БСП ми е заприличала на злия магьосник Румбурак (б.р. – герой от филма „Арабела“) – човек, който се е изпокарал с всички. Не считам, че социалистите се чувстват предадени от Румен Радев. Все още той е човекът, който се ползва с най-голямо обществено одобрение. Никой не ни иска в голямото световно ляво, защото говорим постоянно срещу европейските социалисти. За Нинова може да не важна подкрепата на Испания, на Германия и т.н. ГЕРБ пък прави обратното. Те държат на добрия ни имидж в Европа. Част от падението на БСП е и тази международна изолация. Има проблем между всички инакомислещи в БСП и ръководството. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ евродепутатът от социалистите Петър Витанов.

„И във втория и при трети мандат ще е трудно да се направи кабинет поради няколко причини. ГЕРБ нали отрекоха всичко предишно. Те станаха жертва на собствената си политика, която упражняваха 12-13 години, когато дойдоха. Те отрекоха всичко предишно, нали щяха да съдят всички – и Тройната коалиция, и други преди тях. БСП бе опонент на ГЕРБ, когато те управляваха, включително и на модела на управление, и не е изневерила на това. И се надявам да остане така“, каза още той.

„Виждал съм с очите си как се фалшифицират избори с хартия. Така и не можех да разбера защо се върнахме към хартията. Това не може да е оправдание за срива на БСП. Сривът не се дължи на машините или липсата на хартиени бюлетини. Сривът в партията идва заради загубата на доверие в БСП, че партията може по начина, който изглежда днес, да е алтернатива“, добави евродепутатът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини