Отидете към основна версия

7 614 65

Румен Гечев пред ФАКТИ: Атаката от САЩ не е срещу Владислав Горанов, а е към Бойко Борисов (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • бсп-
  • владислав горанов-
  • бойко борисов-
  • сащ-
  • магнитски

Не мога да приема да идва някакъв чиновник от Щатите, да тропа по масата и да ни казва какво да се прави, казва социалистът

Снимка: Факти.бг

Дали ще има трети списък „Магнитски“… Ще видим. Но искам да отворя една скоба, защото нещо ми направи неприятно впечатление. Ни в клин, ни в ръкав вицепрезидентът на България предвещава, че ще има трети списък. Госпожо Йотова, вие ставате говорител на комисията „Магнитски“ ли… Българското президентство слезе на нивото да става говорител на чужди комисии ли… Общо взето посланието на САЩ е такова - ако изпълните това, няма да има трети списък. Ако не го изпълните… Нали разбирате, че целта на атаката от САЩ не е Владислав Горанов, а атаката е към Бойко Борисов и екипа му. Това е предупреждение към Борисов. Ето, твоята папка е тук. Ако не купите още 10 самолета, ако не ни разрешите да увеличим войската в България. Говоря хипотетично в момента. Ще ви извадим папките. Аз лично съм категорично против, ако няма факти, да идва някой и да ни заплашва. Ако има виновни, да си понесат най-тежката отговорност. Най-опасното за една държава е това, което демонстрира САЩ в момента. Не е морално. Ако те имат данни с папките, защо изнудват политическия елит в България? Защо не ни кажат кои са престъпниците… Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Гечев от БСП.

„Но те така работят от САЩ. Държат хора, докато слушкат. Така работят и с диктатори от Близкия изток, от Латинска Америка. Тази игра с папките е познат номер на САЩ. Съединените щати го раздават като господар на света. Аз не мога да приема като българин, че някой ще дойде тука да разиграва папки и ще разиграва президентството, ще иска премиери, депутати и други. И то не в името на справедливостта, в името на закона, а заради папки. Бих приветствал, ако у нас беше дошъл Комисарят по правосъдието на Европейската комисия, защото ние сме членове на тази общност, и да каже така и така“, добави социалистът.

Румен Гечев отново се върна на темата за Влади Горанов и ГЕРБ.

„Няма как Горанов да назначава Комисията по хазарта и да не носи отговорност като министър на финанси какво се случва в този сектор на икономиката. Той и неговият не са знаели какво става ли? Повече от абсолютно е сигурно, че и премиерът на държавата по това време – Бойко Борисов, е знаел какво става. Нали те се биха и разказваха как те са установили тези липси. Нали Борисов ги размахваше документите два-три дни преди да отлети Божков. Целта бе не да се иска да се защити интересът на България, а искаха да ограбят Божков. Пак ще кажа, че не мога да приема да идва някакъв чиновник от Щатите, да тропа по масата и да ни казва какво да се прави. Айде, гледайте си работата. Гледайте си работа в САЩ, а ние ще гледаме нашата работа. Аз говоря по един начин, защото говоря свободно“, добави социалистът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.

Свързани новини