Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 15:56 7 578 65

Румен Гечев пред ФАКТИ: Атаката от САЩ не е срещу Владислав Горанов, а е към Бойко Борисов (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • бсп-
  • владислав горанов-
  • бойко борисов-
  • сащ-
  • магнитски

Не мога да приема да идва някакъв чиновник от Щатите, да тропа по масата и да ни казва какво да се прави, казва социалистът

Румен Гечев пред ФАКТИ: Атаката от САЩ не е срещу Владислав Горанов, а е към Бойко Борисов (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Дали ще има трети списък „Магнитски“… Ще видим. Но искам да отворя една скоба, защото нещо ми направи неприятно впечатление. Ни в клин, ни в ръкав вицепрезидентът на България предвещава, че ще има трети списък. Госпожо Йотова, вие ставате говорител на комисията „Магнитски“ ли… Българското президентство слезе на нивото да става говорител на чужди комисии ли… Общо взето посланието на САЩ е такова - ако изпълните това, няма да има трети списък. Ако не го изпълните… Нали разбирате, че целта на атаката от САЩ не е Владислав Горанов, а атаката е към Бойко Борисов и екипа му. Това е предупреждение към Борисов. Ето, твоята папка е тук. Ако не купите още 10 самолета, ако не ни разрешите да увеличим войската в България. Говоря хипотетично в момента. Ще ви извадим папките. Аз лично съм категорично против, ако няма факти, да идва някой и да ни заплашва. Ако има виновни, да си понесат най-тежката отговорност. Най-опасното за една държава е това, което демонстрира САЩ в момента. Не е морално. Ако те имат данни с папките, защо изнудват политическия елит в България? Защо не ни кажат кои са престъпниците… Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Гечев от БСП.

„Но те така работят от САЩ. Държат хора, докато слушкат. Така работят и с диктатори от Близкия изток, от Латинска Америка. Тази игра с папките е познат номер на САЩ. Съединените щати го раздават като господар на света. Аз не мога да приема като българин, че някой ще дойде тука да разиграва папки и ще разиграва президентството, ще иска премиери, депутати и други. И то не в името на справедливостта, в името на закона, а заради папки. Бих приветствал, ако у нас беше дошъл Комисарят по правосъдието на Европейската комисия, защото ние сме членове на тази общност, и да каже така и така“, добави социалистът.

Румен Гечев отново се върна на темата за Влади Горанов и ГЕРБ.

„Няма как Горанов да назначава Комисията по хазарта и да не носи отговорност като министър на финанси какво се случва в този сектор на икономиката. Той и неговият не са знаели какво става ли? Повече от абсолютно е сигурно, че и премиерът на държавата по това време – Бойко Борисов, е знаел какво става. Нали те се биха и разказваха как те са установили тези липси. Нали Борисов ги размахваше документите два-три дни преди да отлети Божков. Целта бе не да се иска да се защити интересът на България, а искаха да ограбят Божков. Пак ще кажа, че не мога да приема да идва някакъв чиновник от Щатите, да тропа по масата и да ни казва какво да се прави. Айде, гледайте си работата. Гледайте си работа в САЩ, а ние ще гледаме нашата работа. Аз говоря по един начин, защото говоря свободно“, добави социалистът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пустиняка

    53 35 Отговор
    Те тоа пълен с акъл Като омлет с кокале

    Коментиран от #62

  • 2 Мики Маус

    73 38 Отговор
    Ааааа ясно , значи САЩ са виновни за корумпираният ни русофилски политически елит.
  • 3 Ще приемеш и още как

    49 12 Отговор
    Ей мой дето ти викат Геча..ще слагаме начело на държавата такива без папки нали се сещаш..или кво щом американците имат папки руснаците и турското мит нямат така ли..стига си ревал като вдовица за..ами слизайте от черешата че ни писна от вас
  • 4 А чиновничката

    43 25 Отговор
    Мутрофайна може, така ли? Че се изказва за щяло и нещяло.
  • 5 ццц

    61 21 Отговор
    ...поредната бетонна тиква изглеждаща като неандерталец...но хорат помнят Жанвиденовата зима...иде и вашия край. Кака Кури ще ви нагласи до 3.8 %

    Коментиран от #42

  • 6 Говедо

    54 18 Отговор
    Финансовия министър на Виденов е опериран от чувството за срам,тръгнал и той акъл да дава.....

    Коментиран от #23

  • 7 Да вземе да се образова казаха

    48 16 Отговор
    Тоз е най-тъпия комунист дето още лази в парламента но така е облизал че Корнелия го търпи
    Кажи им бе Гечев кажи им че социализма го построиха в Швеция Финландия Германия..насам натам
  • 8 5577

    34 4 Отговор
    Аз не разбрах атака ли беше и към кой. Говорете в пряк текст. Не по мутренски. Мутри тъпи всички сте. Излезте на диспут и си ги кажете всички работи.
  • 9 Тома

    40 9 Отговор
    Най добре е да ви оставят да си крадете с г-за си бе гечев
  • 10 ССС

    29 13 Отговор
    Все едно Мутруфанова оценява работата на американците, ама то разлика между Мутруфанова и БСП няма.

    И след като са видели, че дори и да има факти и да има сложени папки, каскета ще се погрижи да няма обвинения, или ще бъдат повдигнати такива обвинения, които намя да издържат в съда, какво друго да направят?

    Американците търсят резултат и го постигат по един или друг начин. Когато не става по моралния начин, ще стане по неморалния.

    Сега ще видим, дали ще набиват акъл (ако има умни хора) или ще набиват к.. (ако има прости хора), както експертно обясняваше бб.
  • 11 Фактъ

    38 9 Отговор
    В следвият списък може и да си ти , Гечев !
  • 12 ХАХАХАХА

    40 6 Отговор
    А МЕНДА СТОЯНОВА , НЕЯ НЕ Я СПОМЕНАВАТ НАЛИ ТЯ ВНЕСЕ ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА ДЕТО ГО ГЛАСУВА ГЕРБ
  • 13 Кажи си бе

    25 5 Отговор
    Не чувам червения бандит да казва че Борисов не е човек със зависимости
    Нашите мутри ще се правят на хаизи докато не ги дигнат с хеликоптер и не ги закарат в гуантанамо дотолкова са нагли
  • 14 Хахаха

    29 8 Отговор
    тоя съвсем изперка. Какво ги топли САЩ 10 самолета. Че то ГЕРБ и без това не управлява.
  • 15 калугин

    31 10 Отговор
    А КОЙ ДА ТРОПА ПО МАСАТА - ЛЕВ ГЛАВИНЧЕВ И ДА РАЗТРЕЛВА БЪЛГАРИ ЛИ, Я КАЖИ ПРОФЕСОРЕ КАК ТЕ ВИКНАХА РУСНАЦИТЕ ЗА АКЪЛ ЗА ДА ОГРАБИТЕ КТБ - БАНКА, АКО СИ ЗАБРАВИЛ - РУСКИ САМОДУР
  • 16 Знайко

    33 9 Отговор
    Да атаката от САЩ срещу Влади Горанов е и "намигване" към ГЕРБ и РазБойко. Но се е и директно срещу Влади Горанов, който е високопоставен и важен тикволакей. Който е доста по-образован и по-интеригентен от господаря си. И като такъв е разбрал, че трябва да се дистанцира от щайката ГЕРБ, но не му се е получило.

    Коментиран от #52

  • 17 Някак си

    34 12 Отговор
    Не мога да вярвам на дърти комунисти !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Паулито Куельо

    32 4 Отговор
    Еми така излиза. Според списъка Магнитски чекмеджето с пачкисе оказа на Малинов,а не на Баце .
    Баце, нали е охранител по професия, само му ги е пазил.
  • 20 Стоянв

    24 9 Отговор
    Гечев, езика ти е език с фрази от времето на комунизма. България не е там, където си застинал ти. Освен това си и с деформиран морал-"да ограбят Божков" е много сервилно от твоя страна към Черепа. Не се отказваш от парите му. Накрая-може да не ти се нрави какво казва вицепрезидентката за "Магнитски", но не можеш да я обвиняваш. В България има свобода на словото. Това значи, да не се напада. Един урок по свобода на словото-кажи си мнението и дай тази възможност и на другите. Както казва мъдро сегашният папа, "кой съм аз, та да съдя".
  • 21 Уса

    30 8 Отговор
    Изучихте децата и внуците в сащ а не можете да приемете един американски чиновник да ви тропа по масата?Що за неблагодарност

    Коментиран от #26, #45

  • 22 Хех

    25 8 Отговор
    Че какво друго да каже Гечев, като е част от омертата? Нали точно ГЕРБ+БСП+ДПС+АБВ бламираха съдебната реформа на Христо Иванов през 2015!
  • 23 Народа

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "Говедо":

    Оръфан народ оръфана държава оръфляци навсякъде няма друг коментар за минусите към най голямата истина
  • 24 АРЕС

    25 7 Отговор
    Румене,ти много добре знаеш че на Тиквонии Банкянски хамериканците неговите приятели отдавна му прибраха парите и той затова сега лае по руснаците и е обезумял от страх,защото разбра че скоро пак ще е господин никой какъвто е бил цял живот,Дано го приключат по най бруталния начин този българоубиец.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Референдум :

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Уса":

    Аз останах да се издържам с едната пенсия.
  • 27 Един от хората

    24 5 Отговор
    Заради, които България е бедна държава.
    Р.Овч. в ЗАТВОРА!!!!
  • 28 123

    19 3 Отговор
    Атака?Хаха, това са факти , не обвинения.Но в България имаме гешев ,а в румъния кьовеши.Те се оправиха , ние затъваме в корупция и мизерия.Ако питате каскетурата сме номер 1.
  • 29 Павел пенев

    23 6 Отговор
    Ще повярвам когато арестуват Боко като генерала от Панама- за корупция и наркотици. Няма разлика между двамата генерали.

    Коментиран от #59

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нещо не си

    9 12 Отговор
    наясно. По масата е тряскал Сталин! А американците само ти светват лампата. герберски подлога!

    Коментиран от #57

  • 32 Далзел

    16 15 Отговор
    Ако малко повече мислите с главите си и ще разберете-наближат ли избори и излиза списъка Магнитски-в него има ли имена от ПП -няма.Как ще има -те треперят не за България а за Америка-послушковците.Аз бях против Президента Радев - но в момента най адекватна е неговата реакция-.браво г-н Радев.Така трябва да се реагира ако се смятаме за българи.

    Коментиран от #37, #40

  • 33 ИСТИНАТА

    21 1 Отговор
    "САЩ за санкциите Магнитски "- "Милиарди евро са взети от Българския народ и дадени на чуждестранни компании и преведени в офшорни сметки близки до тогавашната власт в периода 2005-2020г. Именно поради тази причина България остана най бедната страна в ЕС"
  • 34 Пипи

    14 6 Отговор
    Дрът пергиш! Ако големия Ви брат удари по масата и вие вече сте свалили одеждите и се държите за палците!

    Коментиран от #35

  • 35 Тъпанара

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Пипи":

    За палците за палците за палците
  • 36 Живков

    13 6 Отговор
    Този трябваше отдавна да е в затвора когато с Виденов фалираха държавата .Колко откраднахте тогава /
  • 37 Морския

    14 11 Отговор

    До коментар #32 от "Далзел":

    Какъв българин е руския боклук Радев? Този го преизбраха само защото ПП и ДБ застанаха зад него, а той после им заби нож в гърба. Ако днес има избори тоя кремълски слуга няма да върже 10%.
  • 38 Елементарно

    4 3 Отговор
    Гечев няма причини да се оплаква от Бойко..осигирява им дълги парламенти едни големи заплати за нищо правене
    какъв мотив може да има за да иска нещо да се променя..никакъв

    Коментиран от #56

  • 39 ами

    14 3 Отговор
    пряв е човека в европа хванаха еврокомисари с чували с пари ама за тях няма магнитски

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Правилно

    14 2 Отговор

    До коментар #39 от "ами":

    ХВАНАХА и после ги СЛОЖИХА в затвора
    Само че тука не хванаха никой и в затвора са кокошкарите
  • 42 Ха-ха-ха...

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "ццц":

    Дай Боже! АМИН!
  • 43 Име

    5 9 Отговор
    Този списък е твърдо предупреждение към всички лидери на партии какво ще се случи, ако не изпратиме жива сила или се отментнем от плановете им за войната в Укрия

    Коментиран от #50

  • 44 Бамбука

    7 7 Отговор
    Кой е лошия ? САЩ ! Защо не ни кажат кои са крадците, а ние трябва помежду си да ги търсим, като си ги знаем ? Ние сме суверенна държава и не може те да ни тропат по масата. Държат папките с корумпираните ни политици, но трябва ние да се наместваме. Така не става. Ние сме ...........

    Коментиран от #46

  • 45 Самият гечев,

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Уса":

    секретен агент "економов" на ДС, се е учил и преподавал в САЩ, но не се отказва от доларите.

    Коментиран от #55

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Няма що

    7 4 Отговор
    Много добре си гледаме работата в България. Цъфнали сме и скоро ще вържем , ама друг път.
  • 48 Страх ще ви секнат Копейките

    6 6 Отговор
    Никай ни ти тропа по масата и не ти казва грубо какво да правим. Просто сте разкрити.

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ще изпратиш...

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Име":

    Баба си.....
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Патриот

    2 4 Отговор
    Патриот е ,душа дава на Кремъл, защото този вид патриоти се кълнат във вярност на Москва, не на София, те официално поставят София под опеката на Москва. Винаги,когато САЩ поставят какъвто и да било въпрос по отношение спазване на договорености от страна на България, този вид патриоти започват да плачат, че сме американска колония. Това,че България е изцяло зависима икономически и политически от Русия, че е дала български паспорти на 450,000 руснаци,че е дала българската Черноморска граница на Русия, че има забранена за българи руска територия в Камчия ,за присъствието на руските олигарси в България, това не е никаква колониалност. Наличието на руско-българска мафия е добре дошло за г-н Гечев.
  • 54 Футболиста

    2 1 Отговор
    БРАВО
  • 55 Румба, хайде в пенсия

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Самият гечев,":

    Стига ФАЛИТИ на тая клета България!
  • 56 Румен или Гумен, все тая.

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Елементарно":

    Дръжте се здраво за полата на каката, че както е тръгнало потопа ще ги изведе извън Парламента.
  • 57 Днес имаше свадба!

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Нещо не си":

    Сватба имаше, точно на Свети Валентин! Да видим кой е зетя и кой е булката(А може и двамата да са булки). До колкото знаем Кръсника не е доволен и подарък няма да има. ГОРЧИВО!

    Коментиран от #58

  • 58 Ех свадба без хоро.

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Днес имаше свадба!":

    Корнелия ще се хване ли на хорото след изборите като кумица? Ако и дадат мръвка освен ,,кокъл". Това ще е нейната утеха от постоянното разцепление, откакто е завоювала и не отстъпва ръководството на ,,столетницата". Пожелаваме и да удържи ръководния пост, до окончателния разгром на тая партия!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Руменчо, нещо ми се виждаш уплашен, а ?
  • 61 Фатме

    3 0 Отговор
    Те в САЩ щото нямат корупция тръгнали по света да я търсят.... айде няма нужда.
  • 62 Слушаи те човека

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пустиняка":

    Които фалира България «а сега акъл дава « Тои е спокоен че зимата мина « няма да има /виденова зима/ и да фалират банки
  • 63 Атанас Атанасов

    1 1 Отговор
    БСП е най-сериозната партия в България, с най-добрите специалисти в нея.Много са враговете на г-жа Нинова, защото и завиждат на интелекта и разума. БСП единствено мисли за народа, но младежта това не го разбира.
  • 64 вятъра на промяната

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с Румен Гечев, че включения в списъка ,,Магнитски" Владислав Горанов е атака срещу Бойко Борисов. Интересно включения в списъка ,,Магнитски" Румен Овчаров атака срещу кой е според Румен Гечев.
  • 65 АМА КАК КАТО БОКО Е ГОТОВ ДА

    2 0 Отговор
    ПОСВИРИ НА ВСЕКИ АМЕРИКАНЕЦ БЕЗ РЪЦЕ !