Отидете към основна версия

8 106 12

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Гешев трябва да продължи да разкрива същината на връзките в прокуратурата (ВИДЕО)

  • бойко атанасов-
  • прокуратура-
  • гешев-
  • стоев-
  • всс-
  • мутафова

Главният прокурор демонстрира безобразно отношение към членовете на  ВСС още от времето, когато беше шеф на Специализираната прокуратура, казва следователят

Снимка: Факти.бг

Главният прокурор Иван Гешев демонстрира безобразно отношение към членовете на ВСС още от времето, когато беше шеф на Специализираната прокуратура. Жалко е, че сега го разбраха и го прозряха тези, които разрешиха да имаме такъв главен прокурор като Иван Гешев. Мутафова, Кузманов - те го бранеха като Матросов на амбразурата. Благодарение на тях днес имаме Гешев като главен прокурор и сега да им е честито. Аз пожелавам на Гешев да продължи да бъде главен прокурор, за да разкрие пълни им облик и как се е стигнало до всичко това. Сега ли разбраха, че в прокуратурата съществуват шпицкоманди, които рекетират политици? Това е причината да се стигне до този момент, в който Гешев говори за политическия боклук, който трябва да бъде изчистен. Ние сме парламентарна република и политиците определят дневния ред на обществото. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ следователят Бойко Атанасов.

„Иван Гешев може да се задържи на тази позицията на главен прокурор. Дано се задържи възможно най-дълго на този пост. Това не е мое хумористично изявление, а е плод на това, че в момента той не е част от тези хора, които го излъчиха. Гешев трябва да продължи да разкрива същината на връзките в прокуратурата. Съмнявам се, че той може да свърши работа, защото по неговите дела няма присъди, а той обича споразуменията“, добави следователят.

„Йордан Стоев, който говори с Гешев в записа, беше назначен в Столичното следствие заедно с Петьо Еврото. Това става някъде 2004 година. Те бяха хора, които дойдоха извън системата, те бяха външни хора за следствието и станаха след шефове. Те направиха така, че да функционират нещата по този модел. След това Данчо Стоев отиде в прокуратурата. Но те се познават с Гешев, защото са работили заедно. Цялата тази групичка се издигна в йерархията. Така че Гешев трябва да продължи да е главен прокурор, защото каза, че ще бие. Аз се съмнявам, че ще се бие, защото го познавам. Мисля, че той в момента очаква сделка и пазарува някакви оферти. Както виждаме от разговора му със Стоев той търси някакви гаранции – за пост, за семейството си, да получи някаква облага. Какво се случи на 1 май с атентата е отговор, който предстои и трябва да бъде получен от прокуратурата и то недвусмислено“, каза още Атанасов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.

Свързани новини