23 Май, 2023 14:40 8 066 12

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Гешев трябва да продължи да разкрива същината на връзките в прокуратурата (ВИДЕО)

  • бойко атанасов-
  • прокуратура-
  • гешев-
  • стоев-
  • всс-
  • мутафова

Главният прокурор демонстрира безобразно отношение към членовете на  ВСС още от времето, когато беше шеф на Специализираната прокуратура, казва следователят

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Гешев трябва да продължи да разкрива същината на връзките в прокуратурата (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Главният прокурор Иван Гешев демонстрира безобразно отношение към членовете на ВСС още от времето, когато беше шеф на Специализираната прокуратура. Жалко е, че сега го разбраха и го прозряха тези, които разрешиха да имаме такъв главен прокурор като Иван Гешев. Мутафова, Кузманов - те го бранеха като Матросов на амбразурата. Благодарение на тях днес имаме Гешев като главен прокурор и сега да им е честито. Аз пожелавам на Гешев да продължи да бъде главен прокурор, за да разкрие пълни им облик и как се е стигнало до всичко това. Сега ли разбраха, че в прокуратурата съществуват шпицкоманди, които рекетират политици? Това е причината да се стигне до този момент, в който Гешев говори за политическия боклук, който трябва да бъде изчистен. Ние сме парламентарна република и политиците определят дневния ред на обществото. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ следователят Бойко Атанасов.

„Иван Гешев може да се задържи на тази позицията на главен прокурор. Дано се задържи възможно най-дълго на този пост. Това не е мое хумористично изявление, а е плод на това, че в момента той не е част от тези хора, които го излъчиха. Гешев трябва да продължи да разкрива същината на връзките в прокуратурата. Съмнявам се, че той може да свърши работа, защото по неговите дела няма присъди, а той обича споразуменията“, добави следователят.

„Йордан Стоев, който говори с Гешев в записа, беше назначен в Столичното следствие заедно с Петьо Еврото. Това става някъде 2004 година. Те бяха хора, които дойдоха извън системата, те бяха външни хора за следствието и станаха след шефове. Те направиха така, че да функционират нещата по този модел. След това Данчо Стоев отиде в прокуратурата. Но те се познават с Гешев, защото са работили заедно. Цялата тази групичка се издигна в йерархията. Така че Гешев трябва да продължи да е главен прокурор, защото каза, че ще бие. Аз се съмнявам, че ще се бие, защото го познавам. Мисля, че той в момента очаква сделка и пазарува някакви оферти. Както виждаме от разговора му със Стоев той търси някакви гаранции – за пост, за семейството си, да получи някаква облага. Какво се случи на 1 май с атентата е отговор, който предстои и трябва да бъде получен от прокуратурата и то недвусмислено“, каза още Атанасов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красьо Черния

    25 1 Отговор
    Като овесят няколко надолу с главата, та тогите им се обърнат наобратно и им се покажат срамотиите, реформата ще е завършена.
  • 2 дон

    27 1 Отговор
    Защо говорят за уронване престижа на съдебната система?

    Как може да се рони престижа на нещо което няма престиж?

    Не виждам нито един прокурор следовател член на висшия съдебен съвет или който и да е да си я подал оставката след всичките гнусотии които излязоха!

    Какъв престиж там са само службогонци угодници и слуги на мафията.

    Военните трябва да са намести да ги арестуват до един!
  • 3 ИСТИНА Е

    33 2 Отговор
    ВСС са банда престъпници, които пазят мафията, защото тя ги направи милионери.
  • 4 НЯКОЙ

    29 2 Отговор
    Прокуратурата се оказа клоака на българската мафия и всички са виновни за неправомерни действия или бездействие !
  • 5 Тошо

    30 2 Отговор
    ГЕШЕВ Е СТРАХЛИВЕЦ ИНАЧЕ С ТАЗИ ВЛАСТ КОЯТО ИМА ЩЕ ИМА ПЕРА И ПЕРУШИНИ,НО ЗАТОБА СЕ ИСКА ДА СИ СЪРЦАТ И СМЕЛ.
  • 6 чиче

    11 0 Отговор
    нито съд нито прокуратура работят.мафия.мотат дела с години.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вал

    4 2 Отговор
    Нормално е като откажеш да бъдеш посланник в Израел или Турция , да иска някой да ти направи ,,атентат,, , който да му изцапа само гумите малко/те няма как да са били чисти/.Всеки би приел тези благи оферти.Гешев власт недава , без бой.
  • 9 Данъкоплатец

    7 1 Отговор
    Едва ли някой се съмнява ,че прокуратурата и съда да стигнат до тук, заслугата е на Драгалевският гърбат Ай дук.
    СДС-Шайката разсипа държавата и държавността,за да крадат безнаказано и крадоха, крадоха, ама яко.И така - цели 35 години!
  • 10 Амин

    7 1 Отговор
    ПП приключиха, като партия!
    ДБ ще кажат, те (ПП) така решиха!
    Двама този месец вероятно са забогатели с няколко милиона!
    На един му греят и се усмихват очичките!
    Народее, защо ме гледаш така умно, може би, ще каже поета!
  • 11 И те така!

    3 0 Отговор
    Такъв е матрИала!
    Я до него, он до мене, овъртехме се до колене!
    Всички сме маскари!
  • 12 Черешовото топче

    4 0 Отговор
    Ние те сме общество. Имаме олигархично-феодално структурирана държава, в която всеки е срещу всеки! Цари повсеместна безотговорност и функционална неграмотност, а и повсеместно невежество! Спасението е в рязко подобряване на образованието и акцент върху културата, но това и да се разбира, вероятно не се желае от заседналите във властта! Известно е, че по-лесно се владеят нискообразовани маси! Наричат ги простолюдие.