Отидете към основна версия

5 229 21

Александър Симов пред ФАКТИ: Сега Бойко Борисов издига около себе си желязна стена чрез ВСС (ВИДЕО)

  • алексадър-
  • симов-
  • бсп-
  • борисов-
  • гешев-
  • сарафов-
  • всс

Гешев стана неудобен, когато започна да говори срещу лидера на ГЕРБ, казва депутатът от БСП

Снимка: Факти.бг

Сега виждаме ефектите от тези измами, които ни представят управляващите. Искаха Висшия съдебен съвет (ВСС) да освободи Иван Гешев. Добре! Аз не съм адвокат на Иван Гешев. Никога не съм бил и никога няма да стана, защото съм бил на протестите срещу него и съм викал за неговата оставка. Стигна се обаче до начин, по който бе освободен. Ясно беше, че това не е промяна на статуквото в съдебната система, а запазване на статуквото. Гешев стана неудобен, когато започна да говори срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. И сега имаме Борислав Сарафов. Вече чуваме от ПП и ДБ как трябва Сарафов да си подаде доставка. Ехо, а вие какво сте очаквали от този Висш съдебен съвет. Някой е очаквал хората във ВСС да преоткрият някакъв морал в себе си, нещо да им светне и да започнат да работят по функцията, за която е създаден ВСС ли ... ВСС е избран в този състав, за да защитава Бойко Борисов. Виждаме, че сега Бойко Борисов издига около себе си желязна стена чрез ВСС. Това коментира пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Александър Симов, депутат от БСП.

„Нека си поговорим и за искането на имунитета на Борисов. Какво му пречи да си го даде? Ако Борисов се смята за невинен, както казва, защо не го даде. И сега, след като видяхме промяната на Гешев със Сарафов, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ изпитват някакво недоволство. Късно е либе за китка, както се казва. Борисов в момента е събрал повече сила. Рокадата, която направи ВСС, беше плесница в лицето на българското общество и морален тест за ПП. Те се издъниха – двойка. Нали чухме как направиха комисия, за да защитят Бойко Борисов, когото щяха да пенсионират. Борисов е събрал достатъчно сили в момента, за да отстрани Гешев“, добави социалистът.

„От тук нататък големият въпрос е дали „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ могат да извършат каквато и да е съдебна и конституционна реформа. Все се въртим в едно и също. През 2015 година - забележете пак същите сили и пак Христо Иванов, тръгват да променят Конституцията. Казват дежурното - този път времената са на назрели, ДПС са узрели, ГЕРБ са съгласни да правят промени в Конституция. Стига! Когато през 2015-а се стига до зала и ГЕРБ спря едно от исканията на Христо Иванов, той хвърли оставка. Какво го кара Христо Иванов да смята, че може да надиграе тази съдебна машина сега, след като Борисов си има ВСС!? Упражнението по стратегия на управляващите в момента е това да ни представят една измама като някакво политическо постижение“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини