Отидете към основна версия

3 737 31

Боян Стефанов пред ФАКТИ: Управляващите искат да ни обяснят сега, че този кабинет е нужен (ВИДЕО)

  • боян-
  • стефанов-
  • управляващите-
  • кабинет-
  • пп-
  • дб-
  • герб-
  • консерватор

Виждаме тези, които бяха най-радикално говорещи преди изборите, как думите им от тези предизборни обещания се оказаха без покритие, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Виждаме тези, които бяха най-радикално говорещи преди изборите, как думите им от тези предизборни обещания се оказаха без покритие. Управляващите искат да обяснят сега на широката публика по някакъв начин, че този кабинет е нужен. Да, той става в интересен момент, когато в международен план имаме този конфликт, който е между Русия и Украйна. Виждаме помощта на Западния свят за Украйна в тази война. И някак ни представят, че това, което ги свързва ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е нещо добро. Може и така да се приеме, но не трябва да забравяме какво говориха преди изборите и какво правят сега. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Боян Стефанов, заместник-председател на УС на Консервативен институт на десницата.

„В последните години доста обществени фигури смятаме, че консервативното, за което слава Богу се говори в последно време, все още не е достатъчно разяснено на българския гражданин. Смятаме, че в голямата си част мирогледът на повечето хора в България е консервативен, защото много от тях споделят тази личностна идентичност. Можем да погледнем от политическа и идеологическа гледна точка на мнението, че консерватизмът е най-малко идеологическият мироглед от живота – проба и грешка. Българинът обикновено е статичен към новото. Това е консервативен рефлекс, колкото и странно да звучи. Но това важи в една нормална среда, извън съветската идеология, в която сме живели толкова години. Ако погледнем западноевропейските страни след Втората световна война - Германия и Франция, то политическите партии там представляват естествени обществени движения. Нормално е в Германския да има социалдемократи и християндемократи. Като имаме предвид и католическото учение там. Докато при нас българската комунистическа партия в онова тоталитарното време е всичко друго, но не и партия, защото е обхванала цялата държава. В Германия имаме политически движения на хора, а у нас партията е била една. След рухването на БКП, на нейната еднолична власт - за добро или лошо, започнаха и у нас да се създават проекти", добави Стефанов.

Според него вече имаме едно естествено политическо движение в България, което да излъчва своето лидерство.

"Но у нас все става така, че се вторачваме в личност, която е ракетоносител, която създава политически проект, а не гледаме на политическата партия като на обществен процес“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини