Отидете към основна версия

2 295 18

Петър Славов пред ФАКТИ: Партиите, които щяха да се арестуват, се „сглобиха“ и зедно усвояват властта (ВИДЕО)

  • пламен-
  • славов-
  • юрист-
  • избори-
  • софия

За мен е важно да има независим глас, който да говори вън от партийните договорки и „сглобки“ в Общинския съвет, казва юристът

Снимка: Факти.бг

За мен е важно да има независим глас, който да говори вън от партийните договорки и „сглобки“ в Общинския съвет. Силно се притеснявам, че е много възможно там да видим римейк на това, което се случи в НС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов, независим кандидат за общински съветник в София.

„Партиите, които щяха да се арестуват, се „сглобиха“ и започнаха заедно да усвояват властта. Тук големият въпрос е дали същото няма да се стори и в общинския съвет, след като минат изборите. Защото това са основните формации, които се явяват на тези избори – ГЕРБ и ПП-ДБ. И те, като гледам, нямат никакви задръжки да повторя тази схема и в общинските съвети. Като независим кандидат за общински съветник се надявам да има повече хора, които ще питат кой ще понесе отговорност за калпавия ремонт на жълтите павета, заради който целият център на града е в прах. Излиза съответно кметица и казва, че то няма проблем, защото нямало да платят на фирмата и лев, докато не си оправи нещата. А кой ще обезщети всички тези софиянци, които са там по задръстванията, харчат скъп бензин, защото някой прави ремонт на ремонта. Това са все въпроси, които няма кой да ги зададе от водещите партии“, обяви Славов.

„Какво е състоянието на къпалнята „Мария Луиза“. Колко години вече станаха… Театър! А знаем в чия фирма е и понеже той е близък с някоя от „сглобката“, това не се коментира от партийните членове на „сглобката“. Ако се примирим за пореден път и само критикуваме отстрани, а не излезем на терен и не се противопоставим на „сглобката“, няма какво да искаме после“, добави гостът.

„Големият разговор сега е за изборите правила, защото не може партиите да монополизират изборния процес по начин, по който да фаворизират себе си и собствените си кандидати, а в същото време да правят пречки пред обикновените граждани да участват в управлението“, сподели още юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини