Last news in Fakti

12 Септември, 2023 14:47 2 276 18

Петър Славов пред ФАКТИ: Партиите, които щяха да се арестуват, се „сглобиха“ и зедно усвояват властта (ВИДЕО)

  • пламен-
  • славов-
  • юрист-
  • избори-
  • софия

За мен е важно да има независим глас, който да говори вън от партийните договорки и „сглобки“ в Общинския съвет, казва юристът

Петър Славов пред ФАКТИ: Партиите, които щяха да се арестуват, се „сглобиха“ и зедно усвояват властта (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

За мен е важно да има независим глас, който да говори вън от партийните договорки и „сглобки“ в Общинския съвет. Силно се притеснявам, че е много възможно там да видим римейк на това, което се случи в НС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов, независим кандидат за общински съветник в София.

„Партиите, които щяха да се арестуват, се „сглобиха“ и започнаха заедно да усвояват властта. Тук големият въпрос е дали същото няма да се стори и в общинския съвет, след като минат изборите. Защото това са основните формации, които се явяват на тези избори – ГЕРБ и ПП-ДБ. И те, като гледам, нямат никакви задръжки да повторя тази схема и в общинските съвети. Като независим кандидат за общински съветник се надявам да има повече хора, които ще питат кой ще понесе отговорност за калпавия ремонт на жълтите павета, заради който целият център на града е в прах. Излиза съответно кметица и казва, че то няма проблем, защото нямало да платят на фирмата и лев, докато не си оправи нещата. А кой ще обезщети всички тези софиянци, които са там по задръстванията, харчат скъп бензин, защото някой прави ремонт на ремонта. Това са все въпроси, които няма кой да ги зададе от водещите партии“, обяви Славов.

„Какво е състоянието на къпалнята „Мария Луиза“. Колко години вече станаха… Театър! А знаем в чия фирма е и понеже той е близък с някоя от „сглобката“, това не се коментира от партийните членове на „сглобката“. Ако се примирим за пореден път и само критикуваме отстрани, а не излезем на терен и не се противопоставим на „сглобката“, няма какво да искаме после“, добави гостът.

„Големият разговор сега е за изборите правила, защото не може партиите да монополизират изборния процес по начин, по който да фаворизират себе си и собствените си кандидати, а в същото време да правят пречки пред обикновените граждани да участват в управлението“, сподели още юристът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипо

    13 1 Отговор
    им го нахака с 200
  • 2 Ама Петьо..

    5 3 Отговор
    Има партии, които щяха да арестуват, а не да се арестуват, бъди точен !

    Коментиран от #10

  • 3 Ами да

    14 0 Отговор
    Ама никой не отговаря на въпросите и не им пука! Мошениците са винаги повече! Алтернатива не се вижда!
  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    5 2 Отговор
    Докато съм никога повече няма да гласувам за Правителство, Политически Партии, факт е че не съм гласувал повече от 30 години и съм бил абсолютно прав.

    Три пъти за една година гласуване, никога повече.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🇧🇬🇪🇺💯

    4 3 Отговор
    Сто и десет години експеримент с българското население са достатъчна причина да не гласувам за сегашните еничари и чорбаджии.
  • 7 Зъбльо секиров

    9 0 Отговор
    А добро утро .... само лошото за пълните продажници е че си заминават докато Тиквоч си има електорат от малоум.ици които пак ще си гласуват за него има много голяма разлика
  • 8 факти

    7 0 Отговор
    Дотогава отново задаваме следните въпроси:
    1/ Кога ще бъдат изплатени приетите от НС средства за увеличение на заплатите от 01.08.2023г.?
    2/ Какво става с обещанията на I-ва категория труд за ЦСМП?
    3/ Какво става с увеличението на цените на средствата за храна?
    4/ Какво става с обещанията за подобряване на условията на труд?
    И всичко това касае всички 7000 работещи в ЦСМП, не само членовете на синдикат „Защита“. Всички заедно, ако не поставят категорично своите искания, и не ги отстояват до край, нищо няма да се промени, ситуацията ще става все по критична, а може и след година две вече да няма кой да работи в спешната медицинска помощ в страната.
  • 9 Сталин

    7 0 Отговор
    България никога не е падала толкова ниско,да се дава за пример за корупция по целия свят и да се вписва в учебниците за корупция,цялата тази схема за измами и корупция по високите етажи от власта беше изградена и развита от гербавите и лично Тулупа,за което западните мародери го сложиха на власт три мандата ,за да могат и те спокойно да крадат,само Лукойл дължи на държавата милиарди,и всичкия западен бизнес почти не плащат данъци,затова българската бедна овца държавата я дере по три кожи ,България е държава за западните мародери,а не българите ,тази държава не е на българите
  • 10 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ама Петьо..":

    Колега, това е образно казано:))

    Коментиран от #16

  • 11 Андропов

    2 1 Отговор
    Да, Славов, предложи алтернатива. И аз общувам полово с Курнелия. Това на мнозина не се харесва, но аз просължавам са я ошумлявам и ми е гот, Славов. Дай предложения за промяна. И на Курнелия и е хубаво, как да се съграси с теб!?
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    4 0 Отговор
    ХА-ХА-ХА , ТУЗЕМЦИ
    ДЕСАНТА ДЕТО ХРИСТЬО МРАВОЯДА НАПРАВИ
    БЕШЕ ОРГАНИЗИРАН ОТ АХ-МЕД:))
  • 13 пацо

    3 0 Отговор
    Не само властта усвояват,а и евро субсидиите си делят чрез свой фирми
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ХаХаХа

    2 0 Отговор
    Батето къде се губи, явно учи бойко, как се пише буквата Б, България
  • 18 КОНДАРЕВ

    0 0 Отговор
    Това е стар номер още от Яни Янев ли беше.