Отидете към основна версия

3 281 34

Методи Андреев пред ФАКТИ: Събра се „сглобката“, за да видим в момента Бойко Борисов да се чувства спокоен (ВИДЕО)

  • методи-
  • андреев-
  • борисов-
  • пеевски-
  • христо-
  • иванов-
  • пп-
  • б

Христо Иванов е човекът, който вкара в управлението Делян Пеевски и ДПС, каза гостът

Снимка: Факти.бг

Много се притеснявам, че може да се получи такава „сглобка“ – каквато виждаме като управление на страната, и на ниво общински съвети. И тогава това ще звучи така: „Целта е да се пази Борисов?“ Да сте чули ДБ да говорят за корупция, още повече за герберастка корупция. За тях това е забранена терминология. Помните ли 4 януари 1997 година, когато СДС взе властта от БСП. Кирил Добрев тогава го хванаха на границата с един куфар пари. Тогава се потулиха нещата и започна масово да се говори, че всъщност отстъпването на БСП на властта на СДС е договорка между лидерите на БСП и СДС, за да няма гонение на хора от БСП. Подобен сюжет виждам и в момента. Събра се „сглобката“, за да видим в момента Бойко Борисов да се чувства спокоен, даже и Пеевски взе лидерското място в този парламент. Това се вижда от всички. Тук има някаква договорка.Тепърва ще видим каква, защото видяхме какво става на национално ниво. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ общественикът и бивш депутат Методи Андреев.

„Сега остава да видим какво ще се случи на местно ниво, но тук не обвинявам толкова лидерите на ПП, защото да кажем, че те са идеалисти. Ти си мислеха, че тук е „Харвард“. Там възпитават хората в малко лявата идея, в което няма нищо лошо, но те не знаеха в какъв зверилник попадат. Тук проблемът е в ДБ, защото те много добре знаят какъв зверилник е в българската политика, в какво блатото стъпват“, каза още гостът.

„ДБ трябваше да съветват правилно ПП, за да не допуснат тези грешки, а се оказва, че съществена част от „сглобката“ е точно Христо Иванов. Той се оказа човекът, който вкара в управлението Делян Пеевски и ДПС. Защо точно Христо Иванов даде повод Делян Пеевски да се изяви като българския „баща на нацията“, да прави новата Конституция. Какво значат думите на Делян Пеевски, че Христо Иванов не може да бъде морален съдник на него и ДПС... Христо Иванов ли се качи в джипа на братя Бобокови? Той не знае ли какъв е редът и какво трябва да е поведението на депутат, който иска да се среща с бизнесмени. Той може да ги приеме по съответния ред в парламента и при наличие на протокол, за да се знае за какво е говорил, какво иска и какви условия поставя“, обяви още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини