Отидете към основна версия

2 540 16

Румен Дечев пред ФАКТИ: Ако говорим за 200 млн. лева за почистването на София, половината са откраднати (ВИДЕО)

  • румен-
  • дечев-
  • софия-
  • кмет-
  • младост

Голям проблем за столицата е презастрояването, казва кандидатът за кмет на район „Младост“

Снимка: Факти.бг

Ако говорим за 200 милиона за почистването на София, половината са откраднати пари от гражданите. Нали си представяте със 100 милиона какво може да се прави в столицата. Общинска фирма да поема боклука и ще ползва не повече от половината ресурс. А ще имаме същото управлението на същия процес. Тези пари мога да отидат за реконструкции, в София нямаме спортни площадки. Колко са счупени уреди в „Борисовата градина“. Това са все неща, за които не се изискват много средства. Не е въпросът в това да отрежеш лентичката на една спортна площадка, а да я поддържаш. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Дечев, кандидат за кмет на район „Младост“.

„Голям проблем за София е презастрояването. Тук трябва да доста се работи и обсъжда как да се действа. Аз съм заложил това в моята програма. Разбирам и колко е трудно, но съм си го поел като ангажимент. Примерно, да се наложи мораториум върху строителството в тези квартали, които са презастроени. Дори и като общински съветник това може да се отстоява. Няма как в един град да се побере цялата държава. Това е опасност за всички. София има накъде да се разширява в други райони – Кремиковци, например. Там има свободи зони", добави гостът.

"Основното нещо е да се спазят нормите и да се върви към благоустрояване, а не само жилищно строителство. Благоустрояването – това е важно. Да вземем за пример булевард „Александър Малинов“ в „Младост“. Там трябва да се направи разширение, защото задръстванията са загуба на време на хората в работоспособна възраст. Всеки ден, отивайки и връщайки се от работа в най-наварените часове, хората губят времето си. Защо? Защото се презастроява. Трябва да се преосмисли философията за развитие на София“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини