Last news in Fakti

28 Септември, 2023 15:40 2 454 16

Румен Дечев пред ФАКТИ: Ако говорим за 200 млн. лева за почистването на София, половината са откраднати (ВИДЕО)

  • румен-
  • дечев-
  • софия-
  • кмет-
  • младост

Голям проблем за столицата е презастрояването, казва кандидатът за кмет на район „Младост“

Румен Дечев пред ФАКТИ: Ако говорим за 200 млн. лева за почистването на София, половината са откраднати (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ако говорим за 200 милиона за почистването на София, половината са откраднати пари от гражданите. Нали си представяте със 100 милиона какво може да се прави в столицата. Общинска фирма да поема боклука и ще ползва не повече от половината ресурс. А ще имаме същото управлението на същия процес. Тези пари мога да отидат за реконструкции, в София нямаме спортни площадки. Колко са счупени уреди в „Борисовата градина“. Това са все неща, за които не се изискват много средства. Не е въпросът в това да отрежеш лентичката на една спортна площадка, а да я поддържаш. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Дечев, кандидат за кмет на район „Младост“.

„Голям проблем за София е презастрояването. Тук трябва да доста се работи и обсъжда как да се действа. Аз съм заложил това в моята програма. Разбирам и колко е трудно, но съм си го поел като ангажимент. Примерно, да се наложи мораториум върху строителството в тези квартали, които са презастроени. Дори и като общински съветник това може да се отстоява. Няма как в един град да се побере цялата държава. Това е опасност за всички. София има накъде да се разширява в други райони – Кремиковци, например. Там има свободи зони", добави гостът.

"Основното нещо е да се спазят нормите и да се върви към благоустрояване, а не само жилищно строителство. Благоустрояването – това е важно. Да вземем за пример булевард „Александър Малинов“ в „Младост“. Там трябва да се направи разширение, защото задръстванията са загуба на време на хората в работоспособна възраст. Всеки ден, отивайки и връщайки се от работа в най-наварените часове, хората губят времето си. Защо? Защото се презастроява. Трябва да се преосмисли философията за развитие на София“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12...34

    14 1 Отговор
    Всичко е без контрол,затова толкова много се натискат за власт.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    е па нали знает че вълка е протиже на бойко борисов, гладен ли да седи вълка?

    вижда ли ли сте какви имоти има вълка? ако не е откранал от де тия незаконни имоти?

    Коментиран от #14

  • 3 честен ционист

    15 2 Отговор
    Дечка, как половината? Над 90% е откраднато още преди да е изписано като разход. Дечка, с оставащите 10% в България се въшат чудеса. Западняците с толкова не могат само нови капаци да сложат на казаните.
  • 4 Миро

    14 1 Отговор
    Е да ама Фандъка е чист като Момина сълза
  • 5 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    10 1 Отговор
    Относно презстрояването смятам, че подхода му е неправилен и не разбира къде са причините.

    Презастрояването идва от разрешенията за строителство на високи жилищни сгради с по много етажи. Малките отстояния между сградите записани в закона, от само 1/3 височината на сградара. Преди време това отстояние беше 1/2 от височинат на сградата. И големия Кинт в планирането на Младост. Всичко това е следствие от корупция и некадърност. Виновни са архитекти, общински съветници и депутати.

    Хората от цяла България идват в София, защото в родните им места са жестоко експлоатирани с мизерни заплати от местни феодали. В София също има местни феодали, но има и чужди инвеститори, които плащат по-нормални заплати по световни стандарти. Които по българските стандарти са огромни заплати.
  • 6 Тома

    13 4 Отговор
    Даже повече от половината се краде и се внася в чекмеджето на най добрия и честен българин боко тиквата
  • 7 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    14 2 Отговор
    Всеки краде, така са научени при социализма.

    Крадат милиони на едро бизнесмените спечелили общствените поръчки. Крадат на дребно туби с дизел шофьорите на снегорини и камиони за боклука, шофьори на автобуси в градски транспорт ... крадат гориво за личните си автомобили.

    У нас най-голям и проспериращ е сектора на кражбите.
  • 8 Ни чули ни видели

    7 1 Отговор
    А останалите до 2 555 000 000 лв бюджет за София
    само за София и само за 2023г къде са ?
  • 9 Българин

    9 2 Отговор
    После обвиняваме Запада, че сме в това положение......крадливо племе сме
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    к ражби яко
  • 11 456

    4 2 Отговор
    Името на кмета е Фандъкова. Може ли нещо да се случи без одобрението на висшият началник?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ганю

    1 0 Отговор
    ами потрошено е щото сте селяни затова
  • 16 ганю

    0 0 Отговор
    шенген ама друг път