Отидете към основна версия

3 104 15

Кузман Илиев пред ФАКТИ: Делян Добрев говори за „Лукойл“, но не дава факти, а така се насаждат страхове у хората (ВИДЕО)

  • кузман-
  • илиев-
  • добрев-
  • делян-
  • герб-
  • лукойл

Ако реши Турция да затвори Босфора, Европа остава без много нефт, казва анализаторът

Снимка: Факти.бг

Териториалните планове бяха една подигравка с хората в региона. Винаги става въпрос за пари. Ясно е, че едни хора, които са близки до политиците, имат фотоволтаици в региона. И сега целта е как тези хора да направят инвестицията си работеща. Проблемът идва от това, че по обяд има толкова много мощности, че цената става отрицателна. За да има смисъл и да се съхранява енергия, трябват батерии, а батериите са много скъпи. Нали затова започнаха да говорят за завод за батерии. В същото време ние имаме една феноменална батерия – ПАВЕЦ „Чаира“, която е счупена толкова безобразно, че хората вече имат съмнение какво се е случило. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ икономическият анализатор Кузман Илиев.

Относно сагата около „Лукойл“, той каза, че нещата може много да ескалират, ако се случи затваряне на Босфора.

„Делян Добрев говори разни неща за „Лукойл“, но не дава факти и документи, а така се насаждат страхове у хората. Добре е, след като говори толкова убедено, да покаже и доказателства. В момента той е някак във функция на дисидент в „сглобката“. И ако утре кабинетът падне, от ГЕРБ ще имат повод да кажат: „Ето, нали Добрев ви го казваше!“ Това обаче не е държавнически подход. След като има някакви проблеми с несъбиране на данъци от страна на държавата от „Лукойл“, кой е виновен. Нали и ГЕРБ са в това управление. Какво правят НАП и Агенция Митници? Или просто гледаме една оперета, че нищо не зависи от тях. Ако нищо не зависи от тях, нови избори“, каза още гостът.

"В момента се намираме в една много деликатна ситуация, която може да зависи от развитието на конфликта между Израел и „Хамас“. Ако боевете отидат на север, ако има втори фронт за Израел… САЩ пратиха кораби. Турция на чия страна ще е? Ако реши Турция да затвори Босфора, Европа остава без много нефт. Това са много негативни сценарии и дано никога не се материализират, но ние трябва да ги имаме предвид, защото проспиваме войни, които са ни под носа“, завърши Илиев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини