Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 15:37 3 088 15

Кузман Илиев пред ФАКТИ: Делян Добрев говори за „Лукойл“, но не дава факти, а така се насаждат страхове у хората (ВИДЕО)

  • кузман-
  • илиев-
  • добрев-
  • делян-
  • герб-
  • лукойл

Ако реши Турция да затвори Босфора, Европа остава без много нефт, казва анализаторът

Кузман Илиев пред ФАКТИ: Делян Добрев говори за „Лукойл“, но не дава факти, а така се насаждат страхове у хората (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Териториалните планове бяха една подигравка с хората в региона. Винаги става въпрос за пари. Ясно е, че едни хора, които са близки до политиците, имат фотоволтаици в региона. И сега целта е как тези хора да направят инвестицията си работеща. Проблемът идва от това, че по обяд има толкова много мощности, че цената става отрицателна. За да има смисъл и да се съхранява енергия, трябват батерии, а батериите са много скъпи. Нали затова започнаха да говорят за завод за батерии. В същото време ние имаме една феноменална батерия – ПАВЕЦ „Чаира“, която е счупена толкова безобразно, че хората вече имат съмнение какво се е случило. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ икономическият анализатор Кузман Илиев.

Относно сагата около „Лукойл“, той каза, че нещата може много да ескалират, ако се случи затваряне на Босфора.

„Делян Добрев говори разни неща за „Лукойл“, но не дава факти и документи, а така се насаждат страхове у хората. Добре е, след като говори толкова убедено, да покаже и доказателства. В момента той е някак във функция на дисидент в „сглобката“. И ако утре кабинетът падне, от ГЕРБ ще имат повод да кажат: „Ето, нали Добрев ви го казваше!“ Това обаче не е държавнически подход. След като има някакви проблеми с несъбиране на данъци от страна на държавата от „Лукойл“, кой е виновен. Нали и ГЕРБ са в това управление. Какво правят НАП и Агенция Митници? Или просто гледаме една оперета, че нищо не зависи от тях. Ако нищо не зависи от тях, нови избори“, каза още гостът.

"В момента се намираме в една много деликатна ситуация, която може да зависи от развитието на конфликта между Израел и „Хамас“. Ако боевете отидат на север, ако има втори фронт за Израел… САЩ пратиха кораби. Турция на чия страна ще е? Ако реши Турция да затвори Босфора, Европа остава без много нефт. Това са много негативни сценарии и дано никога не се материализират, но ние трябва да ги имаме предвид, защото проспиваме войни, които са ни под носа“, завърши Илиев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бай ЙОВАН

    28 1 Отговор
    Двама старци си седят в градската градина, хранят птичките с трошички и приказват помежду си:
    - Абе тия птици много приличат на нашите политици. - казва единия - Докато са на земята се задоволяват с трохи, пък като излетят на високо ти се из----т на главата.
  • 3 М3 голд

    31 5 Отговор
    Май делянчо е въздух под налягане. Лукойл казват, че си плащат и са си платили всички данъци. Държавата и министъра на финансите мълчат. Гербаджиите скачат, но няма факти, разследване, съвместна пресконференция... Нищо! Е, къде е истината? И всъщност, Лукойл не е руски. Ползва руски петрол, както и холандската рафинерия. Продава горива, включително и но Окраина. И за какво е борбата? Да се изпълни това, дето е решила Урсула? Дивотии!
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 4 Отговор
    Терб Сдс Дб Пп се Управляват от Козяк

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бурофф

    17 0 Отговор
    Батериите са цъкаща бомба. Какви мерки за безопасност за примерно 200 Мвт мощност, ще се вземат не е ясно…
    Такива мощности, къде са изградени - трябва хората да бъдат информирани и запознати с рисковете от авария.
  • 7 Хаха

    13 1 Отговор
    Общо взето човека с прости думи им го каза на паветническия план...., какви щастливи времена ни чакат, а не някакви тука без грам сиво вещество да ми се дърлят, как тия от сглобката и най вече пп и дб мислят за нас. Изобщо милите нямат никаква представа какви работи предстоят и ако не се стегнат простоватичкия ни народец ще бере тяхните отровни и кисили плодове. Защото те ще си напълнят джобетата и като стане напечено, а то ще стане защото този конфликт ще искалира в арабския свят ще си плюят на петите и дим да ги няма.
  • 8 Сасагури

    9 0 Отговор
    Политическо проституиране в ущърб на икономиката.
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "СТАМАТ":

    стига псува бе Невъзпитания
  • 10 БОТУШ КАИШЕВ

    7 4 Отговор
    Делян Добрев НЯМА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, И Е КАТО БУДА ИЗМАМНИК, НАРОДНИ АРТИСТИ

    Коментиран от #12

  • 11 Хи хи

    4 2 Отговор
    Ха , ха , лъжец ! Делян Добрев през 2002 г. се дипломира като бакалавър по икономика в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ, а по-късно и като магистър в Университета за национално и световно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки.Дай същата справка за Кокорчо , защото Кокорчо сам призна , че няма висше образование.
  • 12 Хи хи

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "БОТУШ КАИШЕВ":

    Ха , ха , лъжец ! Делян Добрев през 2002 г. се дипломира като бакалавър по икономика в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ, а по-късно и като магистър в Университета за национално и световно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки.Дай същата справка за Кокорчо , защото Кокорчо сам призна , че няма висше образование. извинявам се за повторението .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Делян Добрев трябваше да е отдавна в

    3 0 Отговор
    Затвора, а не да Разиграва Пиеси от Театъра на Б Борисов!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.