Отидете към основна версия

4 107 43

Румен Петков пред ФАКТИ: Защо прокуратурата не поиска имунитета на Кирил Петков, а охранява министър Йоловски (ВИДЕО)

  • румен-
  • петков-
  • тагарев-
  • кирил-
  • божанков-
  • прокуратурата-
  • имунитет

Министър Тагарев няма място в това правителство, защото той бе част от министерството на отбраната на Украйна, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Защо прокуратурата не поиска имунитета на Кирил Петков, а в същото време охранява този министър на електронното управление Александър Йоловски, който казва, че Кирил Петков и Божидар Божанков са го натискали... Ето тук се вижда стремежът да бъде запазена „сглобката“ и как това става през чужди слуги във властта у нас. 60% от хората не отиват да гласуват, защото хората не искат да участват в този престъпен и порочен начин на управление. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Петков, лидер на партия "АБВ".

"Министър Тагарев няма място в това правителство, защото той бе част от министерство на отбраната на Украйна и не съм чул това да е преустановено. След като това не е проблем за премиера Денков, това е проблем за държавата. А в същото време виждаме как този министър-председател търси коректност от страна на своето правителство, но не и към интересите на българската държава. Когато министър-председател прави политически коментар и подкрепя Тагарев, анализът е излишен", добави лидерът на "АБВ".

Попитан за дерогацията на „Лукойл“, респективно за критиките от страна на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и за отношението на Делян Пеевски от ДПС по темата, Петков каза, че нещата са деликатни.

„За Делян Добрев и Делян Пеевски може да се каже, че първият драпа, за да не влезе в списъка „Магнитски“, а стремежът на Делян Пеевски е да излезе от списъка „Магнитски“. Европейската комисия чрез своя говорител каза, че с дерогацията няма никакъв проблем при нейната реализация и управление. Аз считам, че експертите, които твърдят цената на горивата в България ще се качат с 50 до 70 стотинки, ако падне дерогацията, да покажат доказателства. Ние не искаме да видим това. Горивата в Гърция са 2 евро, в България 3 лева. По темата за дерогацията имаме една серия въпроси и виждаме как евроатлантизмът се превръща в омраза към Русия, но това е достатъчно пошло. Лошото е, че всичко това ще го плащаме българските граждани. Това, за което съжалявам, е, че не може в един такъв закон за преустановяване на дерогацията да се запишат поименно имената на хората, които го внасят, и когато стане увеличение на цената, да им се търси отговорност“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 38 гласа.

Свързани новини