Отидете към основна версия

3 390 41

Румен Гечев пред ФАКТИ: Сега група майкопродавци решават, че няма нужда България от евтин петрол (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • дерогация-
  • лукойл-
  • унгария-
  • ек

Всичко около „Лукойл“ удря потребителите, казва социалистът

Снимка: Факти.бг

Да кажем за дерогацията няколко неща. Какво се случи. Европейската комисия реши, че правителствата на Унгария и Българи може да имат дерогация и да работят с евтин петрол. Тоест, само България и Унгария да вкарват петролни продукти от Русия. И сега политици у нас ни обясняват, че в Европейската комисия са били пропутиново настроени, че ЕК, която наложи над 1000 санкции на Русия, сега прави някаква услуга не на България и Унгария, а работи за Русия. Всичко това противоречи на здравия разум. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Гечев, депутат от БСП.

„На нашата страна е дадена възможност да продължи да си доставя евтин руски петрол, но група майкопродавци решават, че няма нужда България от евтин петрол. Политиците казват, че Европейската комисия не са прави, а ние искаме да си ударим сто камшика, докато политици си правят сметката как да си пълнят джебовете", добави гостът.

"Всичко около „Лукойл“ удря потребителите. Това е истината. Сортът „Уралс“ винаги е бил по-евтин от другия петрол, защото от него се произвеждат по-малко продукти като единица. Как не се намери някой да излезе да обясни на ГЕРБ и ДПС нещо, което един първокласник ще разбере. В света има над 5000 вида. Видът се определя от химическия състав на петрола. От един литър сорт „Урал“ се произвежда по-малко бензин или дизел, ако го сравним с производството от един литър друг петрол. От сорта „Урал“ ти трябва по-голямо количество, за да произведеш същата единица продукт“, добави Румен Гечев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.

Свързани новини