Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 14:37 3 319 41

Румен Гечев пред ФАКТИ: Сега група майкопродавци решават, че няма нужда България от евтин петрол (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • дерогация-
  • лукойл-
  • унгария-
  • ек

Всичко около „Лукойл“ удря потребителите, казва социалистът

Румен Гечев пред ФАКТИ: Сега група майкопродавци решават, че няма нужда България от евтин петрол  (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Да кажем за дерогацията няколко неща. Какво се случи. Европейската комисия реши, че правителствата на Унгария и Българи може да имат дерогация и да работят с евтин петрол. Тоест, само България и Унгария да вкарват петролни продукти от Русия. И сега политици у нас ни обясняват, че в Европейската комисия са били пропутиново настроени, че ЕК, която наложи над 1000 санкции на Русия, сега прави някаква услуга не на България и Унгария, а работи за Русия. Всичко това противоречи на здравия разум. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Гечев, депутат от БСП.

„На нашата страна е дадена възможност да продължи да си доставя евтин руски петрол, но група майкопродавци решават, че няма нужда България от евтин петрол. Политиците казват, че Европейската комисия не са прави, а ние искаме да си ударим сто камшика, докато политици си правят сметката как да си пълнят джебовете", добави гостът.

"Всичко около „Лукойл“ удря потребителите. Това е истината. Сортът „Уралс“ винаги е бил по-евтин от другия петрол, защото от него се произвеждат по-малко продукти като единица. Как не се намери някой да излезе да обясни на ГЕРБ и ДПС нещо, което един първокласник ще разбере. В света има над 5000 вида. Видът се определя от химическия състав на петрола. От един литър сорт „Урал“ се произвежда по-малко бензин или дизел, ако го сравним с производството от един литър друг петрол. От сорта „Урал“ ти трябва по-голямо количество, за да произведеш същата единица продукт“, добави Румен Гечев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъхъ

    47 51 Отговор
    Ти си най големия майкопродавец бе маймун комунистки !
    Фалира цялата държава преди малко повече от 20г.
    Нагли БКП отрепки !

    Коментиран от #16, #40

  • 2 Теодор

    42 42 Отговор
    Този наглец, който фалира България и ограби българите вместо да гние в затвора, ходи като цветарка от медия в медия за да защитава интересите на руските олигарси. До кога, мисирки ще му давате трибуна????
  • 3 Красимир Петров

    36 31 Отговор
    И къде е този евтин петрол Гечев??22 години Лукойл не внася и 1лв данък в държавната хазна.22 години Лукойл ни дерат с високи цени и ниско качество на горивата.Гечев,кажи нещо за 19996-1997г.
  • 4 до руската подлога

    27 29 Отговор
    за лъжите си ще .......в ада
  • 5 Румба ,

    31 29 Отговор
    Не можеш да изтриеш петолъчката от челото , нали ? Ми , не можеш , щото е татуирана и не се маха ..🤭
  • 6 Тома

    35 11 Отговор
    На заспал народ хак им е цената
  • 7 Стефан Колев

    23 23 Отговор
    До кога пропаднал политици ще говорят за морал и пр.
  • 8 Кокошката🐔🐔🐔

    23 25 Отговор
    Наречи го комунист - номенклатурчик и повече не го обиждай¡!¡
  • 9 Софийски

    18 23 Отговор
    Щом рИвът шумкарите значи сме на прав път
  • 10 🇧🇬🇪🇺💯

    21 25 Отговор
    Лукойл не е плащал Данъци печалба 33 години, какъв евтин Петрол ве, аланколу?

    Мръсна ЧервеноКафява терористична Коми Измет, БКП/БСП върнете откраднатите земи и пари, извинете се на Българските Граждани за 100 години Терор.

    Коментиран от #20

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Млък бе

    16 22 Отговор
    Специалистът по хипер инфлация да не раздава квалификации!!!
    Бесепето гофини наред е продавало и майките си и лелите си и вуйните си през всичките години, през които лукойл не е внасял данъци в хажната....
  • 13 истина ти казвам

    14 19 Отговор
    Нема по нагъл! Тоа е номер1!!!!! Не човек,стомана! Комунист!
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 23 Отговор
    Бензинът в германия е по качествен и струва днес 1,65€,а газ-метан,който там наричат ЕR–газ струва 1€....Бензинът ,който напълних в изминалата събота на шел А95-ви пауер струва 3,08лв,много по некачествен,а в събота бе някаква боза и дали заради вятъраили поради багажникът отгоре,колата нямаше обикновенната си мощност!Ако нямаме лукойл и не внасяме руска газ и нефт,няма нищо трагично да се случи с бг,но с русия ще се случи!!!

    Коментиран от #21, #23

  • 15 Болярче

    14 22 Отговор
    Закривайте го този Лукойл.Бензиностанциите ще се зареждат от западни рафинерии и ще ни бъде по-евтино.На освободените от Нефтохим работници подарете по един апартамент на морето като ги конфискувате от руснаците.Да посрещат туристи и да се издържат.
  • 16 дедо

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "Хъхъ":

    Сори, пич, съчувствам ти на антикомунистическите чувства, но в случая с петрола, газа и ядреното гориво са предадени национални интереси на България, за да се угоди на посолствоТО...
  • 17 Гаден лъжец

    11 19 Отговор
    и манипулатор. Като ни е евтин петрола, защо ни е скъп бензина?
  • 18 Тони

    11 12 Отговор
    Щом го казва комунист, ясно че е лъжа!
  • 19 Евтин руски

    10 10 Отговор
    Те такова животно нема.Лукойл е с почти най високата производствена цена.С евтиния петрол ,скрийй се комундел мр....ъсен.Тоя фалира веднъж държавата.
  • 20 7777777

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    ВИЖ КОМУНИСТИТЕ В КИТАЙ КАКВО НАПРАВИХА ЗА 30 ГОДИНИ, НО ТАМ РАЗБОЙНИЦИТЕ ГИ РАЗСТРЕЛВАТ НА ПЛОЩАДА С ЕДИН КУРШУМ В ТИЛА, А ТУК НАШИТЕ КРАДЦИ СИ ИМАТ СЪДЕБНА СИСТЕМА! ПРОБЛЕМА Е СЛЕД 90-ТЕ ГОДИНИ И СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИЯ УПАДЪК НА ДЪРЖАВАТА, МОРАЛНАТА И НРАВСТВЕНА ДЕГРАДАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО И ЧУДОВИЩНАТА КОРУПЦИЯ! ВСЕКИ МЕСЕЦ ЛУКОЙЛ РАЗДАВА ЕДНИ 5 МЛН ЕВРО НА ПОЛИТИЦИ, КЪДЕ СПИ АКАДЕМИКА И ЗАЩО НЕ ГИ РАЗСЛЕДВА!
  • 21 ССС

    15 7 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Ако нямаме лукойл и не внасяме руска газ и нефт,няма нищо трагично да се случи с бг,но с русия ще се случи..."
    И какво точно? Ще ги уморим от смях ли? Що не погледна дълбоко, и да видиш каква част от процента представляват количествата, внасяни в България, от общия им износ на само на нефт?
    А на теб, и на тези преди теб, които обвиняват Гечев и сие (не че го/ги харесвам), да припомня топлите отношения на Б. Борисов и В. Златев, включително запечатани и със снимки от заведения за хапване/пийване. Май по това време внесените данъци от Лукойл не се различават от периода Гечев и сие. Нито от внесените през последната година-две! Що ли?
    "...няма нищо трагично да се случи с бг..." Аре, бе! Ми тая рафинерия е проектирана да работи с определени сортове нефт - руски. Тоест, за да работи с друг - ще трябва преработване на част от инсталациите, т.е. инвестиции, т.е. разходи, пари. Които от къде ще дойдат? Или да не работи! А сега се сети, на база опита ни от последните 1-2 години, какво ще се случи с цената. Дали няма да е трагично?

    Коментиран от #24, #27

  • 22 А други

    6 6 Отговор
    сенилни червени дeбuлu да имате за показване???
  • 23 УЙКО КАЛЕКО

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нали си заредил от ШЕЛ защо е некачествен бензина.Всеки се упражнява по отношение на ЛУКОЙЛ.Рафинерията в БУРГАС има инсталации които извличат горива до 92-97 % от нефта.Така наречената дълбочинна преработка на нефта.Дали могат да преработват друг сорт нефт не знам.В БЪЛГАРИЯ политици ,медии и хората говорят и споменават името ЛУКОЙЛ което в нашият случай е общо понятие.Никой не споменава фирма ЛИТАСКО КОЯТО Е СЪЩИНАТА НА ПРОБЛЕМА С РАФИНЕРИЯТА В БУРГАС..З А Щ О ,З А Щ О.????
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кажи честно ...

    7 4 Отговор
    Гечев ???!!!! , точно ти ли ве бате ???!!!
    Точно ти ли ще обясняваш, дето фалира 16 банки и направи всички българи "милионери" ???!!!

    Коментиран от #38, #41

  • 26 Вън терористите от БГ

    6 3 Отговор
    Навремето Левски Ботев Раковски са дали живота си за Свободна и Демократична България а не за някакъв си евтин руски петрол заробващ
  • 27 УЙКО КАЛЕКО

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "ССС":

    Не знам откъде сте,но ще ви напиша някои работи.ОТ 1999 ГОД(приватизацията)до 2007 год ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ В СТРАНАТА.През този период в рафинерията генерален директор бе руснак ,а административен българин След 2007 год,това се промени и навсякъде на ръководните длъжности бяха поставени руснаци и същевременно В ЗЛАТЕВ ОТИДЕ В ,,ТРЕТА ГЛУХА,,.и рафинерията започна да декларира загуби и да не плаща данъци.И ПАК ПОВТАРЯМ,, Л И Т А С К О,,

    Коментиран от #29

  • 28 Никой

    4 3 Отговор
    Така ни казаха от " нашето" руско посолство.
  • 29 ССС

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "УЙКО КАЛЕКО":

    статия от април 2019: "Златев работи за най-голямата частна руска петролна компания от 1991 г., т.е. почти веднага, след като завършва международни отношения в Москва. Той оглавяваше българското поделение на "Лукойл" в продължение на близо 20 години. През 1999 г. е назначен за ръководител на проекта на ПАО ЛУКОЙЛ в България и генерален директор на "ЛУКОЙЛ-България" ЕООД, какъвто е и досега, пише за него в официалната справка на сайта на компанията (корекията за новата му позиция още не е направена)."
    "Бойко Методиев Борисов ... е министър-председател в 3 правителства – от 2009 до 2013 г., от 2014 до 2017 г. и от 2017 до 2021 г." Това е за тия, дето по-горе обвиняват за всичко комунистите, и в частност Гечев.

    Коментиран от #35

  • 30 С танка

    8 2 Отговор
    Отчайващо прост народ, хайде троловете са ясни, те нямат избор, с тези умения или тролиш или гладна смърт. Но останалите...скочи ли горивото, а то ще скочи драстично, просто приключваме, не разбирам какво целят назначените предатели, освен очевидното ни физическо унищожение.

    Коментиран от #33

  • 31 БОТУШ КАИШЕВ

    4 8 Отговор
    ИМАШЕ ЕДИН МАЙПРОДАВЕЦ ЗА КТБ И ТОВА Е РУМЕН ГЕЧЕВ, В КОЯ БИВША СОЦ СТРАНА ОТКРАДНАХА ЦЯЛА БАНКА

    Коментиран от #39

  • 32 Макробиолог

    2 0 Отговор
    Дребни шекели за празен,зловреден шум.
  • 33 с джавелин

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "С танка":

    станке къде си ма?
  • 34 Макробиолог

    4 0 Отговор
    Откак Костов го хариза,Нефтохима правеше отлични печалби без да плаща данъци.Забравя се факта че Лукойл е интернац компания и до войната в Украйна големия брат и бившия голям брат бяха щастливи съсобственици. Сега положението е друго,фронт срещу Русия и някак трябва да и се вземат дяловете.Дълбоко се съмнявам че от тоя промяна ще произтече някаква полза за държавата и потребителите.
  • 35 УЙКО КАЛЕКО

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ССС":

    Аз ви написах, че от 2007 год.ЗЛАТЕВ Е В ,,ТРЕТА ГЛУХА..НЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПИШЕ. ОТ НЕГО ВЕЧЕ НИЩО НЕ ЗЯАВИСИ.ЗЛАТЕВ Е НЕЩО КАТО ЗЛАТНАТА АКЦИЯ КОЯТО ПРИТЕЖАВА БЪЛГАРИЯ В РАФИНЕРИЯТА БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ.И ПАК ГО ПИША .ДО 2007 Г ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА РАФИНЕРИЯТА БЕ РУСНАК ,А АДМИНИСТРАТИВЕН БЪЛГАРИН,ИМАШЕ И БЪЛГАРИ НА ДРУГИ РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ.СЛЕД 2007 НАВСЯКЪДЕ БЯХА ПОСТАВЕНИ РУСКИ ДРУГАРИ И ОТТОГАВА РАФИНЕРИЯТА СПРЯ ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ.
  • 36 АУУУУУ

    2 3 Отговор
    ОТНОВО РУСКА ПРОПАГАНДА....... 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 37 Йордснов

    1 0 Отговор
    Да ви кажа ли какво ще се случи с бургаската рафинерия!?Ле се случи това, което се случи с плевенската рафинерия "Плама" и това, което се случи с 4-те блока на АЕЦ "Козлодуй" и това, което се случи с "Булгартабак", "Балканкар", "Машиноекспорт", прочутото българско земеделие и т.н.и т.н.Ние сме най-умните на планетата, доказваме го ежедневно!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ПО ВАЖНО Е В КОЙ СА ПАРИТВ ОТ

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "БОТУШ КАИШЕВ":

    КРАЖБАТА....ХОРТА КАЗВА СЛЕДВАЙ ПЪТЯ НА ПАРИТЕ....ТЕ НВ СА В ГЕЧЕВ А В ЛАЙНАРИТЕ ДЕТ ТИ ПЛАЩАТ.ВИЖ ОЯДЕНИТЕ КОСТИВ ББ ДАГАН КЪК СА В СЯНКА ГЕПЕВ АКО ИМА ПАРИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЛИ ША ХОДИ....
  • 40 Нищо ново

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хъхъ":

    То внуците на комунистите управляват, но са 100% атлантици, защото
    задуха друг вярър.
    Винаги с големите, дори и като техни палячовци.
    Преди бяхме васали сега сме васали на квадрат, $ €
  • 41 браво бе

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кажи честно ...":

    не тоя фалира банките фалираха ги айдуците цеко минев и съдружника ми мутафчиев от четири си направиха една 1 инвест и др.икономически куки магураджийски тарикати ама тия плъуват като дърти мишоци и се правят на скиори