Отидете към основна версия

2 914 17

Кристиян Шкварек пред ФАКТИ: „Сглобката“, която направиха със своите врагове, ще ги изпрати отново в небитието (ВИДЕО)

  • кристиян-
  • шкварек-
  • кинсерватизъм-
  • либерали-
  • европа-
  • нидерландия-
  • франция

Да си отбраняваш своето „дворче“ някъде в този свят не е демоде, казва консерваторът

Снимка: Факти.бг

Да си отбраняваш своето „дворче“ някъде в този свят не е демоде. Ще виждаме още полюсни разделения и един по-консервативен подход може да се окаже в една такава обстановка по-прагматичен. Какво стана в България. Либералите успяха да вземат своя апогей през 2021 година, когато на гъба на президента се оформи нова партия. Тази либерална „сглобка“, която те направиха със своите маркетингови врагове, ще и ще ги изпрати отново в небитието. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Кристиян Шкварек от Фондация „Консервативно общество“.

„Либералите и в Европа падат като круши. Това, което се случи в сърцето на Европа - в Нидерландия, е показателно. Във Франция вече колко години подред Льопен аха да вземе властта, а Макрон надделява с помощта на емигрантската общност. В Европа масовият човек, обикновеният европеец се притеснява за бъдещето на тази цивилизация“, добави гостът.

„Европеецът се притеснява от отворените граници на Стария континент. Как се влиза безпрепятствено от Африка - влизат милиони. Според доклад на ООН до 2100 година населението на Сахарна Африка ще достигне 4 милиарда души. Нигерия ще има 400 милиона население, което е повече от САЩ. И в същото време имаме отворени граници от Африка към Европа. Този тип фундаментални цивилизационни въпроси започват да взимат превес над по-малките разделения – ляво-дясно, по-голяма или по-малка държава“, добави Шкврек.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.

Свързани новини